Jeremy Colliton öppnar upp för en återkomst i Mora.
SHL

Jeremy Colliton öppnar för en återkomst till Mora: ”Finns alltid en chans”

ANNONS

Jeremy Colliton har hunnit var NHL-tränare i snart tre månader. I en intervju med P4 Dalarna berättar han om hur tiden i Chicago Blackhawks har varit, samtidigt som han pratar om kärleken till Mora.
– Jag saknar Mora. Det finns alltid en chans för en återkomst, säger Colliton. 

Den 6 november slog bomben ner i hockeyvärlden. 33 år gammal blir Jeremy Colliton huvudtränare för Chicago Blackhawks i NHL. På bara ett och ett halvt år hade kanadensaren gått från att vara huvudtränare i HockeyAllsvenskan i Mora till att ta över en av NHL:s mest anrika klubbar.

I en intervju med P4 Dalarna berättar Jeremy Colliton om känslan när han tog över Chicago Blackhawks.
– Jag blev chockad men taggad. Det var riktigt spännande. Jag fick en rysning längs ryggraden när första matchen skulle börja.

”HOCKEYN ÄR INTE SÅ ANNORLUNDA”

Från HockeyAllsvenskan till NHL. Ingen tränare har gjort en liknande resa som han har gjort.
– Det är en stor skillnad såklart. Det är en högre nivå och det är mycket mer media och uppmärksamhet. Arenorna är mycket större och alltid slutsålda. Jag tror dock inte att hockeyn är så annorlunda. Sakerna som gör att man når framgång i Sverige eller i juniorhockey, de gör att man vinner matcher även i NHL.
– Det handlar om att bygga upp en relation med killarna, oavsett om de är 19 år och rookies eller 30+ och veteraner. Man gör fortfarande alltid allt för att vinna och att få igenom sitt spelsätt och vad som behöver göras.

Chicago är ett av NHL:s ”original six”-lag och klubben har varit med i NHL sedan ligans start. Det kan ju tänkas att trycket blir större när man har hand om en av världens största klubbar till skillnad från Mora. Colliton tycker däremot inte att så är fallet.
– Egentligen så känner jag inte större press än i Mora. Vi förlorade åtta matcher i rad här, men det gjorde vi även i Mora. Det fanns en tid i Mora  när vi hade problem ekonomiskt och då känner man mycket press. Här finns det en historia på 100 år som står på spel. Det är fortfarande press på mig men av en annan sort. När man är på den här positionen så lär man sig att gilla pressen och att dra nytta av den.

”SAKNAR MORA – FINNS CHANS FÖR EN ÅTERKOMST”

Jeremy Colliton har inte glömt sin tid i Mora utan minns tiden i staden och klubben mycket positivt. Han säger att han fortfarande har kontakt med personer inom klubben. Han får även en fråga om det kan bli en återkomst i Dalalaget vilket han inte stänger dörren för.
– Jag kanske inte pratar med dem lika mycket som förra året för då hade jag mer tid till det. Jag pratar ibland med spelarna, eller med Peter (Hermansson) och de andra tränarna. Mina barn speciellt bryr sig mycket om hur det går för Mora. Vi brukar kolla på deras matcher när vi kan så det finns definitivt ett speciellt band där.
– Jag saknar Mora. Det finns alltid en chans för en återkomst.

Slutligen får han frågan om han vill skicka en hälsning till Morafansen. Han säger att klubben alltid kommer att ha en speciell plats i kanadensarens hjärta.
– Vi saknar er i Mora. Vi är mycket tacksamma för tiden där. Jag pratar för hela familjen. Vi kan inte vänta för att komma tillbaka och besöker, säger Jeremy Colliton till P4 Dalarna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch