Både Djurgården och Malmö stod för storsegrar i eftermiddagens SHL-matcher.

SHL-SVEPET: Dubbla krossar – Djurgården gick på knock tidigt i toppmötet

Eftermiddagens båda SHL-matcher erbjöd många mål, åtminstone för två av lagen. Både Djurgården och Malmö kunde enkelt ta hem tre poäng efter storsegrar.

FRÖLUNDA – DJURGÅRDEN 1-6 (1-5,0-0,0-1)

Frölunda: Chay Genoway
Djurgården: Daniel Brodin 2, Jakob Lilja, Marcus Davidsson, Jacob Josefson, Emil Bemström

Oj vilken chockstart av Djurgården. Stockholmslaget gick upp till 5-1 redan efter femton minuter. Det är första gången någonsin som Frölunda släpper in fem mål i första perioden på hemmaplan.

Det var verkligen en match med många ansikten. Djurgården vann skotten 14-3 i första perioden. I den andra så vann Frölunda istället med 21-3. Det hjälpte föga då Adam Reideborn återigen bevisade att han är SHL:s bästa målvakt.
Det var ”rätt” personer som gjorde det för Djurgården. Alla tre spelarna i förstakedjan gjorde mål, Daniel Brodin var bäst med två mål. Emil Bemström fortsätter sin sensationssäsong och gjorde poäng för åttonde matchen i följd.

Djurgården revanscherade sig verkligen efter veckans två förluster och tog en viktig skalp. Frölunda åkte på sin fjärde raka hemmaförlust och måste hitta ett sätt att bli vinnare i Göteborg igen.

MALMÖ – MORA 5-1 (1-0,0-1,4-0)

Malmö: Emil Sylvegård 2, Anton Öhman, Christoffer Forsberg, Kim Rosdahl
Mora: Matej Stransky

Det blev tänkta förstemålvakten Christian Engstrands comeback i Morakassen. Han spelade sin första match i SHL sedan den 28 oktober. Mora kunde däremot inte förvalta denna chansen man fick utan hade svårt att göra mål när lagets främste målskytt Andrew Rowe saknades.

De tidigare två matcherna mellan lagen har båda gott till förlängning eller straffar. I dagens match hängde Mora däremot inte med när Malmö tryckte gasen i botten i den tredje perioden. Malmö har nu tagit fyra raka segrar och är på väg upp i tabellen igen efter sin formsvacka. Mora får hoppas på att de andra bottenlagen inte vinner i kväll för annars riskerar man att hamna under kvalstrecket.