Oscar Möller blev SAIK:s hjälte medan Brynäs tog efterlängtad seger.Foto: Bildbyrån

Sekunddrama! Vändningar! Debutskyttar! Efterlängtade mål! Efterlängtad seger! Kvällens SHL-omgång hade allt detta och lite till. Skellefteå fortsätter sin segersvit efter en dramatisk kvittering i den absoluta slutsekunden. 

RÖGLE – LULEÅ 2-3 (0-0,1-1,1-1,0-1)

Rögle: Leon Bristedt, Matt Carey
Luleå: Nils Lundkvist, Karl Fabricius, Niklas Olausson

Luleå var inne i sin första riktiga svacka på länge. De hade två raka förluster trots spelövertag mot både Färjestad och Skellefteå. Mot Rögle blev det dock en jämn tillställning som Niklas Olausson avgjorde efter övertid.

Men vad har hänt med Karl Fabricius? Han har nu gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna. Förra säsongen gjorde 36-åringen fem mål under hela säsongen. Han har nu gjort sju mål den här säsongen vilket är hans bästa målnotering på tio år!

SKELLEFTEÅ – ÖREBRO 3-2 OT (1-0,0-1,1-1,1-0)

Skellefteå: Oscar Möller 2, Albin Lundin
Örebro: Rodrigo Abols, Patrik Virta

Skellefteå fortsätter sin segersvit men oj vad det satt hårt inne! Med endast 0,3 sekunder kvar av den tredje perioden kvitterar Oscar Möller till 2-2. När förlängningen sedan börjar och matchen söker en hjälte, vem är det då som avgör? Jo, Oscar Möller såklart!

Skellefteå har nu fem raka segrar medan Örebro förlorade sin femte match av de sex senaste. Man kanske dock får vara nöjda med att ha kommit ifrån matchen med en poäng då Skellefteå ser väldigt svåra ut att slå för tillfället.

HV71 – VÄXJÖ 4-2 (2-1,1-1,1-0)

HV71: Mattias Tedenby 2, Robin Figren, Alexander Ytterell
Växjö: Brendan Shinnimin, Dominik Bokk

Senaste målet kom den 15 november. Då smällde Mattias Tedenby in två baljor i HV71:s seger mot rivalen Växjö. Han blev därmed den stora matchhjälten för Jönköpingslaget då han gjorde de båda sista målen för HV. Mål som innebar 3-1 och 4-2.

HV har nu tagit två segrar efter att ha förlorat två matcher. Växjö är dock inne i en mycket tung period och har endast en seger på sina tio senaste matcher. Förra året vann Växjö tre av de fyra matcherna mot HV71 men nu har Jönköpingsklubben vunnit alla tre mötena den här säsongen.

TIMRÅ – FÄRJESTAD 2-5 (0-1,1-0,1-4)

Timrå: Sebastian Ohlsson, Patrik Blomberg,
Färjestad: Michael Lindqvist 2, Joakim Nygård, Daniel VikstenGustav Rydahl,

De två tidigare mötena mellan dessa två lagen har slutat i målsnåla affärer, 1-0 och 2-1. Båda gångarna var det hemmalaget som vann. Dessa trender bröts i kväll. Färjestad stod för en imponerande vändning i den tredje perioden och gick ifrån till slutresultatet 5-2.

Joakim Nygård var den som låg bakom vändningen. Först med ett mål till 2-2 och sedan passade han fram till båda målen av Michael Lindqvist som innebar 4-2 och 5-2.

Karlstadsklubben hittar därmed tillbaka till vinnande spår efter förlusten senast mot Rögle. Timrå gör motsatt resa och förlorar efter storsegern mot Mora senast. Timrå har nu en dyster hemmastatistik, fem förluster på de sex senaste matcherna.

BRYNÄS – LINKÖPING 4-1 (2-0,1-0,1-1)

Brynäs: Adam Deutsch, Niclas Lundgren, Joachim Rohdin, Simon Bertilsson
Linköping: Chad Billins

Det var kvällen för debutskyttar i Gävle i kväll. Alla de tre backar som gjorde mål för Brynäs, Adam Deutsch, Niclas Lundgren och Simon Bertilsson, satte sina första mål för säsongen. Adam Deutsch är på korttidslån med klubben och bevisar varför han ska få vara kvar. Niclas Lundgren har varit utskickad till Malmö under säsongen och visar nu också att han är en back som Brynäs kan lita på.

Brynäs seger var deras första trepoängare sedan den 21 december. De har gått över en månad utan en fullpoängare men mot ojämna Linköping kom den. Linköping har svårt att hitta stabilitet i sitt spel och har nu förlorat två matcher i rad och över ett längre spann förlorar ungefär varannan match de spelar vilket inte är hållbart i längden. Linköping hade vunnit de båda tidigare mötena med Brynäs men Gävleklubben fick nu en efterlängtad revansch.