Isac Lundeström och Marcus Linde.Foto: Bildbyrån

Luleås landslagscenter Isac Lundeström fick ett mål bortdömt för spark i lördagens match mot Rögle. Nu pudlar domaren Marcus Linde och erkänner att det var fel att döma bort 19-åringens mål.
– Hade jag fått göra om det här så hade vi godkänt det här målet, säger Linde till Sportbladets podcast Hockeystudion.

Det var i mitten av den tredje perioden i mötet mellan Rögle och Luleå som den omdiskuterade situationen inträffade. Isac Lundeström kampade framför Rögles mål när han via benskyddet lyckades styra in pucken bakom Ville Kolppanen i hemmamålet. 19-åringen trodde där och då att han gjort 3–2 till gästerna, men efter videogranskning valde domarparet Marcus Linde och Pehr Claesson att döma bort målet.

”KÄNNS INTE ALLS BRA”

I Sportbladets podcast Hockeystudion väljer nu Marcus Linde att pudla och erkänna att Lundeströms mål aldrig skulle dömts bort.
 När vi har suttit och tittat på bilderna efteråt så kan jag först konstatera att för att man ska döma bort ett mål för spark ska pucken ta på skridskon. Det vi kan bedöma när pucken tar på övriga kroppen och in i mål ska vi bedöma avsikten, säger Linde i podcasten.
  Hade jag fått göra om det här så hade vi godkänt det här målet. Jag tycker att jag tar ett felbeslut, det här skulle vara ett mål enligt mig.

I podcasten berättar han att domarchefen varit i kontakt med Luleå Hockey och meddelat att det bortdömda målet var ett felaktigt beslut.
– Det känns inte alls bra. Man känner sig som en spelare som har slagit en indianare, säger Linde.

Serieledande Luleå kunde, trots det bortdömda målet, vinna lördagens match med 3–2 efter förlängning.

SE SITUATIONEN HÄR: