Mattias Ritola.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Mattias Ritola stängdes av fem matcher efter två incidenter i förra veckans match mot Pantern. Nu väljer Leksand att överklaga domen till Riksidrottsnämnden, meddelar klubben på sin hemsida.

Efter ett långt skadeuppehåll gjorde Mattias Ritola förra veckan sin första match för säsongen när hans Leksand gästade Pantern. Comebacken blev dock endast tillfällig, då han efter matchen stängdes av fem matcher. Detta efter att han först delat ut en hög klubba på Niklas Pavel innan han kort därefter stod för en checking to the head på Axel Blomqvist.

HÖGA BÖTER

Nu väljer Ritola och Leksand att överklaga domen till Riksidrottsnämnden (RIN).
– Det blir väldigt otydligt för spelarna när två olika förseelser klumpas ihop och blir ett gemensamt straff, som man valt att göra i det här fallet. Det blir otydligt vad som är vad i själva domen. Vi anser även att straffet är alldeles för hårt i förhållande till förseelserna som tas upp i avstängningen. Vi vill att RIN gör en ytterligare bedömning av ärendet, säger Leksands general manager Thomas Johansson till klubbens hemsida.

Utöver avstängningen tvingas Ritola betala 43 000 kronor i böter.

Ritola kommer att vara fortsatt avstängd i väntan på beskedet från Riksidrottsnämnden.