190129 Rögles Linus Sandin och Taylor Matson jublar efter 1-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Rögle den 29 januari 2019 i Skellefteå. …
SHL

Dubbeln spräckte Skellefteås svit: ”In i skiten och ta lite stryk”

ANNONS

Inför bortamötet med Skellefteå hade Linus Sandin gjort två mål på de 16 senaste matcherna. Mot Skellefteå behövde han knappt två perioder på sig för att matcha sitt målfacit då han sköt två mål i Rögles förlängningsseger uppe i Västerbotten.
– Det är alltid kul att göra mål, det är det roligaste man kan göra ute på isen. Jag är glad att jag kan hjälpa laget på det sättet, säger Sandin till hockeysverige.se efter 3–2-segern.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Skellefteå såg länge ut att gå mot sin sjätte raka seger i kvällens match mot Rögle. Västerbottningarna hade ledningen med 2–1 inför den sista perioden och storspelande Mantas Armalis såg länge omutbar ut i Skellefteåmålet.

Då klev Rögleforwarden Linus Sandin fram och ordnade kvitteringen med tre minuter kvar att spela av den tredje perioden. Målet var Sandins andra för kvällen och efter att ha stått för två mål på de 16 senaste matcherna behövde han endast drygt 35 minuter på sig i matchen mot Skellefteå för att matcha sitt målfacit.
– Det är två mål som är från ungefär samma yta. Det är där målen görs. In i skiten och ta lite stryk, då kommer också målen, säger Linus Sandin.
– Det är alltid kul att göra mål, det är det roligaste man kan göra ute på isen. Jag är glad att jag kan hjälpa laget på det sättet.

Sandins två mål tog matchen till förlängning, där Kodie Curran endast behövde 19 sekunder på sig för att skjuta extrapoängen till Ängelholmslaget.
– Det är en tajt match som egentligen skulle kunna gå åt båda hållen. Kanske att det var lite fördel för oss. Det var väldigt skönt att få med sig två poäng, menar Sandin.

”VISAR HUR BRA VI FAKTISKT ÄR”

Rögle vann skotten med hela 40–26 och var det lag som under ordinarie tid var närmast de tre poängen.
– Det är klart att det blir lite frustration när man skapar mycket men inte får in pucken. Samtidigt tycker jag att vi håller oss väldigt lugna och kalla idag. Vi vet att om vi trummar på och fortsätter skapa lägen så kommer också målen och det visade sig idag. Det var grymt skönt att få med sig två pinnar, säger Sandin.

22-åringen menar att förlängningssegern var en ordentlig moralhöjare för Ängelholmslaget, som haft en lite tyngre period sedan årsskiftet.
– Det betyder otroligt mycket. Det visar att vi kan vända och vinna matcher, trots underläge sent i den tredje perioden. Vi visar att vi har en stark karaktär i gruppen. Alla drar åt samma håll och jag tycker att vi visar hur bra vi faktiskt är.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 25 april
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games