Patrik Berglund.Foto: Danny Murphy/Icon Sportswire

Det var i december som det stod klart att Patrik Berglund skulle lämna NHL och Buffalo. Igår var han för första gången tillbaka i träning – med amatörlaget Westerås Trashers.

Det var många frågetecken kring Patrik Berglunds sorti från Buffalo Sabres och NHL. Den 18 januari pratade han ut för första gången på vlt.se och kort summerat så avslöjade han att han valde att nobba 110 miljoner av sin NHL-lön för att han helt enkelt inte mådde bra.

TILLBAKA I TRÄNING

Han kunde då inte berätta någonting om hur hockeyframtiden såg ut, men slog fast att det var slutspelat för säsongen. Men igår var han dock tillbaka i träning. Detta med Westerås Trashers i Aros Hockey League i Västerås.
— Det var en fröjd att lira med honom. Han tog det ganska lugnt eftersom han inte har varit på is på länge. Men man fick se några fina handledsskott och ett par kassar, berättar lagets grundare Christian Käll för Hockeypuls.

Käll berättar att det var en glad Berglund som var tillbaka på isen.
— Han var på bra humör. Skämtade med grabbarna och hade glimten i ögat. Han sa efteråt att han tyckte att det var kul. Han kändes positivt inställd.