Olle Liss har haft en tung säsong.Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Förra säsongen var han en firad succéman. Den här säsongen har verkligheten sett annorlunda ut för Olle Liss. Under tre av de fyra senaste matcherna har Rögleforwarden varit uppsatt som trettonde forward och i gårdagens match mot Skellefteå fick han endast sju sekunders istid.
– Att sitta och kolla på hockey kan man göra hemma, jag vill vara med och spela och bidra, säger Liss till hockeysverige.se.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Olle Liss tog hela Hockeysverige med storm förra våren när han plockades in från Pantern till Rögle inför säsongsavslutningen i SHL. Den avige forwarden stod för 14 poäng (6+8) på elva matcher och spelade till sig en plats i Rikard Grönborgs Tre Kronor-trupp under slutskedet av säsongen.

”KLART ATT DET VARIT FRUSTRERANDE”

Den här säsongen har 26-åringen haft svårt att leva upp till fjolårets framgångar. Efter 34 spelade matcher står Liss noterad för sju poäng (5+2) och har den senaste tiden varit uppsatt som trettonde forward i Cam Abbotts trupp.
– Situationen är väl inte direkt optimal, varken för mig eller någon annan. Det är klart att det är värdelöst att sitta på sidan av och kolla på hockey, det kan jag göra hemma i soffan. Man vill vara med och bidra, så enkelt är det, säger Liss till hockeysverige.se.

I gårdagens match mot Skellefteå spelade Liss bara sju sekunder och var inne på ett av Rögles två baklängesmål. Något symptomatiskt för Liss säsong, än så länge.
– Det är klart att det varit frustrerande. Det blir väl så i och med det förtroende man får, eller inte får. Får man mycket förtroende och mycket istid så kommer det där lilla extra bara av det. Har man det då lite kämpigt och inte får samma minuter som tidigare så sätter det sig kanske i skallen och man börjar fundera lite för mycket. Då blir det kanske lite för omständligt.


Olle Liss har stått för sju poäng den här säsongen. FOTO: Bildbyrån

OHÅLLBAR SITUATION

Enligt Liss är det hårt jobb som gäller för att ta sig in i den ordinarie forwardsbesättningen.
– Det gäller att gnugga på och visa att jag vill ha mer speltid. Vi har en bred trupp med mycket forwards där det är tajt om platserna. Man måste visa att man vill vara med, så enkelt är det. Sen behöver jag kanske bli lite noggrannare och spela rakare i spelet med puck, men även kämpa och slita lite mer.

Kontraktet med Rögle sträcker sig även över nästa säsong.
– Förhoppningsvis får jag väl spela innan dess, säger Liss med ett skratt.
– Nej, men det är klart att det inte är optimalt. Det blir en spännande avslutning här och jag hoppas att jag får komma in och visa även i matcher vad jag kan, inte bara träna och kämpa på där. Jag vill ha chansen att visa vad jag kan och visa att jag hör hemma bland de tolv första.

Hur länge är den här situationen hållbar?
– Den är inte hållbar alls, tycker jag. Det har den aldrig varit sedan första gången jag satt som trettonde forward. Att sitta och kolla på hockey kan man göra hemma, jag vill vara med och spela och bidra. Jag blir ingen bättre hockeyspelare av att inte spela. Jag vill bara spela hockey, så enkelt är det.