• Publicerat 31 januari, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Färjestad körde över Örebro med 7-1.Foto: Bildbyrån

Sex matcher spelades i SHL under torsdagskvällen. Nedan följer en summering av dessa. 

Luleå – Brynäs 2–3 (0-0, 1-3, 1-0)

Luleå: Mattsson, Lundkvist
Brynäs: Kellman, Boqvist, Forslund

Brynäs tog en blytung seger på bortaplan mot Luleå. Det var fem lyckliga minuter i den andra perioden som banade väg för det. Inom loppet av dessa fem minuter vände Brynäs underläget 1-0 till ledning med 3-1, en ledning som höll hela vägen till slutsignalen.

Luleå parkerade i Brynäs försvarszon under de sista sex minuterna av matchen. Brynäs drog på sig två utvisningar och Luleå lyckades till slut reducera till 2-3. Men trots att hemmalaget tog ut målvakten sista två minuterna kom man inte närmare, och Brynäs tog en mycket viktig seger för att hänga med i fighten om play in-plats.

Mora – HV71 2–3 (0-1, 1-1, 1-1)

Mora: Bailey, Haga
HV71: Berglund, Törngren, Thuresson

HV71 fortsätter att vinna. Tränarbytet har lyft laget och det blev ännu en seger borta mot Mora. I den tredje perioden fick först Spencer Abott chansen att göra mål på straff – men misslyckades.

Men det gjorde inget. HV71 utökade ledningen i powerplay och kunde till slut vinna med 3-2.
– En svårspelad match, så vi gör det väldigt bra, sa Andreas Thuresson till C More efter matchen.

Färjestad – Örebro 7–1 (3-0, 2-0, 2-1)

Färjestad: Rydahl, Nygård, Virtanen, Ryno, Steen, Reichenberg, Olofsson
Örebro: Boucher

Kvällens snackis var definitivt att hemmalagets Joakim Nygård samma dag skrivit på en kontraktsförlängning som innebär att forwarden blir kvar i Karlstad ytterligare tre år. Han fick fira det med att göra ett av målen i Färjestads överkörning.

Örebro hade inte chans att stå emot ett starkt Färjestad som inte höll tillbaka. Med exakt halva matchen spelad utökade Alexander Reichenberg till 5-0 för Färjestad – spiken i kistan. För bortalagets del betydde det att man stannar som nästjumbo i tabellen.

Timrå – Djurgården 4–5 (2-2, 1-1, 1-2)

Timrå: Westerlund (2), Kinnvall, Salomonsson, 
Djurgården: Brodin, Josefson, Davidsson, Wirtanen, Bergfors

Matchens snackis stod Daniel Brodin för. Han ersatte Josefson vid en tekning i den första perioden – och drog till direkt. Pucken letade sig in mellan benen på Brattström. En riktig fräckis.

Annars startade Timrå bäst i den här svängiga matchen. Redan efter en minut tog man ledningen. Efter det turades lagen om att ha initiativet. Men som så många gånger förut den här säsongen drog Timrå det kortaste strået i den sista perioden. Ett skott i stolpen under matchens allra sista minut var det närmaste Timrå kom en kvittering.

Rögle – Växjö 2-1 OT (0-1, 0-0, 1-0, 1-0)

Rögle: Elvenes, Höglander
Växjö: Pesonen

Nils Höglander briljerade stort i hemmalaget när han avgjorde matchen i förlängningen på straff. Det var annars en jämn och tät match där målvakterna hade avgörande roller i båda lagen.

Segern innebar att Rögle nu har samma antal poäng som Brynäs i kampen om en play in-plats.

Linköping – Skellefteå 1–3 (0-1, 0-1,1-1)

Linköping: Little
Skellefteå: Holloway, Eriksson, Möller

Det stora samtalsämnet efter matchen var blundern som hemmamålvakten Jonas Gustavsson stod för. Han höll pucken för länge vid eget mål, vilket gjorde att Bud Holloway kunde sno åt sig den och sätta dit 1-0. Skellefteå litade på sina stjärnor och hade en stabil 3-0-ledning lagom till inledningen av den tredje perioden.

Broc Little forcerade in en reducering för Linköping i slutet av den tredje perioden, vilket tände hoppet i Saab Arena. Linköping tog ut målvakten och parkerade i Skellefteås zon de sista minuterna av matchen. Men trots flera bra lägen kom man inte närmare, och Skellefteå inkasserade en viktig seger.