Magnus Sundquist och Andreas Dackell.Foto: Bildbyrån

Brynäs har avvaktat med att prata om vilken tränare som kommer att leda laget framåt. Ett beslut skulle komma senaste i fredags men det sköts upp. Nu ska det däremot vara klart.
– Till 99 procent så blir det han, säger sportdirektör Andras Dackell till Cmore i den första periodpausen mellan Brynäs och Malmö.

Brynäs har velat om vilken tränare som ska leda laget under nästa säsong. Ett beslut skulle vara fattat vid månadsskiftet men dröjde. Under lördagen berättade däremot Andreas Dackell vem som kommer att stå i båset säsongen 2019/20.

Det blir nuvarande huvudtränaren Magnus Sundquist.
– Till 99 procent så blir det han. Jag tycker om det han har gjort, säger Dackell till Cmore och fortsätter:
– Jag gillar att han är trygg i sig själv. Både laget och moralen har växt under den perioden då han har varit tränare. Han har fått varje individ att lyfta också.

I början av november sparkades Tommy Sjödin och Magnus Sundquist tog över laget. Sundquist blev då lagets fjärde tränare på mindre än två år. Brynäs har varit väldigt nöjda med hur han har skött laget och han kommer därför att få vara kvar.

KNAPP FÖRBÄTTRING SEDAN TRÄNARBYTET

Under Sundquists tid som huvudtränare har Brynäs tio segrar och 13 förluster och ligger åtta i formtabellen. När Tommy Sjödin ledde laget vann man sex matcher och förlorade nio vilket också gav en åttonde plats i tabellen vid tidpunkten när Sjödin fick kicken.

Med Sjödin som tränare hade Brynäs ett poängsnitt på 1,40 per match. Med Sundquist har laget tagit, inför dagens match, 1,52 poäng per match. En knapp förbättring men ändå en förbättring.

Andreas Dackell förklarar även hur han ser på hur Brynäs ska ledas under de kommande säsongerna.
– Det nya Brynäs, med ett nytt tänk. Vi har långsiktiga planer, att vi ska vinna SM-guld om några år. Vi börjar om från början men vi har det som mål lite längre fram.
– Vi håller på att rekrytera en ny sportchef som ska hjälpa mig. Det här ska vi göra tillsammans med ledarstaben genom hela föreningen.

Brynäs ligger för tillfället utanför slutspelsplacering men med samma poäng som Rögle ovanför strecket.