Robin Johansson imponerade för Karlskrona.Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Karlskrona tog tre viktiga poäng i kampen runt kvalstrecket till SHL. Laget har nu nio poäng ner till Västervik som ligger utanför kvalplats. En stor anledning till det var Robin Johansson som räddade 32 av 33 skott.

Det var ett effektivt Karlskrona som bärgade segern mot Björklöven. Blekingegänget sköt bara 16 skott men fyra av dem gick i nät. Det betyder att var fjärde skott de sköt gick resulterade i mål.

Björklöven sköt däremot 33 skott men fick endast en puck bakom Robin Johansson som vaktade kassen för Karlskrona. 23-åringen stod verkligen på huvudet och räddade Karlskrona gång efter annan. Han var den stora anledningen till att de kunde fira sin trepoängare.

Det var en sexpoängsmatch mellan dessa två lagen. Inför kvällens drabbning skiljde det sju poäng mellan lagen och Björklöven kunde knappa in och närma sig en kvalplats till SHL vid seger. Den chansen missade man däremot men har god möjlighet att gå ovanför strecket då det skiljer tre poäng mellan Södertälje på sista kvalplatsen och Björklöven.

KARLSKRONA – BJÖRKLÖVEN 4-1 (1-0,1-1,2-0)

Karlskrona: Viktor Liljegren 2, Axel Sundberg, Justin Crandall
Björklöven: Jacob Andersson