• Publicerat 12 februari, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Dick Axelsson var kritisk efter sitt mål.Foto: Bildbyrån

Djurgården fick till slut hål på Niklas Svedberg och tog ledningen med 1–0 i slutet av den andra perioden. Men först ringde domarna på målet efter att Dick Axelsson såg ut att styra in den med skridskon. I pausen delade Axelsson ut syrlig kritik.
– Vad jag vet vill de inte ha mål i SHL, så att jag trodde de skulle döma bort det, säger Axelsson till Cmore. 

Djurgården skapade stort tryck mot Timrå i den andra perioden. Men det dröjde nästan 15 minuter innan man fick hål på Niklas Svedberg i hemmamålet. Dick Axelsson kom ensam mot målvakten och av reprisbilderna att döma såg det ut som att han styrde in pucken med skridskon. Domarna tittade på sekvensen – men beslutet stod sig. I pausvilan var Dick Axelsson kritisk.
– Jag vet faktiskt inte vad man ringde på, om det är sparkrörelse eller interference. Vad jag vet vill de inte ha mål i SHL, så att jag trodde de skulle döma bort det.

På frågan om han tycker att det är en spark svarar han:
– Nej det tycker jag inte. Jag har skridskon längs isen och puckjäveln ska in bara. Det är solklart mål, jag fattar inte ens varför de ringer, säger Axelsson till Cmore.