• Publicerat 12 februari, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Filip Westerlund.Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Filip Westerlund satt på läktaren när Timrå förlorade med 1–2 mot Djurgården efter förlängning. Risken finns att JVM-backen blir kvar där. I så fall kan Timrå tvingas ut på marknaden och jaga nyförvärv.
– Det ser inte så lysande ut, säger tränaren Fredrik Andersson till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Filip Westerlund lånades ut från Frölunda till Timrå och var en frisk fläkt. I sin tredje match med nya klubben blev han tvåmålsskytt mot Djurgården. Men när Timrå återigen mötte Djurgården på Hovet på tisdagen sågs 19-åringen i civila kläder på läktaren.

Efter matchen, som Timrå förlorade med 1–2, kom tränaren Fredrik Andersson med dystra nyheter kring JVM-backen.
– Status med honom är att han varit nere i Göteborg och gjort en röntgen på axeln och det ser inte så lysande ut, säger han.
– Han kommer säkert vara borta en längre tid än vi trodde. Sedan hur länge har jag svårt att bedöma. Jag vet att vi skulle få bilderna skickade till våra läkare. Vi får höra mer i morgon.

NYCKELSPELARE PÅ VÄG TILLBAKA

För SHL-jumbon är det ett tufft bakslag inför slutspurten av säsongen, som av allt att döma står inför ett kval för sin status i högsta ligan.
– Det är inte bra. Vi hade förväntat oss att Filip skulle vara en av sex backar som skulle spela lite mer. Är det så att han inte kan spela måste vi kanske ge oss ut på marknaden igen. Och det är inte så många dagar kvar, säger Andersson och syftar på fredagens transerdeadline.

Timrå har en jobbig skadelista med spelare som Anton Wedin, Sebastian Collberg och Patrik Blomberg frånvarande.
– Wedin ska förhoppningsvis vara spelbar inom en vecka. Collberg är lite dag till dag med sina knän, men jag är tveksam om han spelar på torsdag. Kanske på lördag. Blomberg är borta på grund av ryggskott och det tar väl någon dag innan det har rättat till sig, säger Fredrik Andersson.