• Publicerat 12 februari, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Henrik Rommel stängs av i 5 matcher.Foto: Bildbyrån

Vita Hästens Henrik Rommel har dömts till fem matchers avstängning och böter om 6757 kronor efter en huvudtackling i matchen mot Västervik.

Följande utlåtande har kommit från disciplinnämnden angående ärendet:

”Henrik Rommels yttrande och filmsekvensen ger stöd åt uppgifterna i anmälan. Det är därför utrett att Henrik Rommel gjort sig skyldig till att ha crosscheckat en motspelare i huvudet. Förseelsen bedöms som en tackling mot huvudet. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning vars längd bedöms motsvara fem matcher inklusive den automatiska avstängning som följer vid ett match penalty. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet.”