Färjestad krossade HV71 medan Örebro vann stort när Djurgårdens superstjärna utgick skadad

SHL-SVEPET: HV71 föll ihop i Karlstad – stjärnan utgick i Örebros storseger

Det förväntades bli två tajta matcher inför nedsläpp. Det blev däremot två storsegrar för hemmalaget då HV71 föll ihop totalt i den andra perioden mot Färjestad. Örebro tog revansch för storförlusten i Behrn Arena mot Djurgården tidigare under säsongen.

FÄRJESTAD – HV71 6-2 (1-1,4-1,1-0)

Färjestad: Marcus Nilsson 2, Daniel Viksten, Joakim Nygård, Johan Ivarsson, Oskar Steen,
HV71: Mikko Lehtonen, Joakim Andersson

Vilken galen andra period! HV71 inledde väldigt starkt och ledde med 7-1 i skott efter halva perioden. Då vände det fullständigt och Färjestad gjorde fyra mål på mindre än sju minuter och gick från 1-1 till 5-1. HV:s försvar, som vanligtvis är så stabilt, föll ihop och Färjestadsspelarna fick göra vad de ville i HV71:s försvarszon.

HV71:s segersvit är borta och det är även det stabila spelet tydligen. De fem senaste gångerna som Jönköpingslaget har tvingats spela boxplay så har man släppt in ett mål. Fem raka insläppta mål i fem raka boxplay. På de senaste två matcherna har HV71 noll procent i boxplay. En spelform som tidigare har varit ett av lagets starka punkter.

Färjestad tog sin fjärde raka seger och återtar serieledningen efter att ha passerats av Luleå i går. HV71 har nu två raka förluster efter segersviten på fem matcher. Det är även första gången som laget släpper in sex mål i och en samma match den här säsongen.

ÖREBRO – DJURGÅRDEN 5-2 (2-0,2-1,1-1)

Örebro: Jonathan Andersson, Nick EbertChristopher Mastomäki, Rodrigo Abols, Patrik Virta
Djurgården: Niclas Bergfors, Jakob Lilja

I går gled Örebro ner under kvalstrecket när Mora bortaslog Skellefteå. Det krävdes en seger mot formstarka Djurgården för att Närkelaget skulle återgå till säker mark. Då stod man för en sanslös urladdning och knäppte till Stockholmslaget rejält.

När lagen möttes i Örebro tidigare under säsongen så vann Djurgården med hela 8-2. Örebro tog därmed revansch för storförlusten i Behrn Arena då man själva stod för en storseger.

Det stora orosmolnet för Djurgården är att storstjärnan Jacob Josefson utgick skadad efter att ha fått en smäll mot huvudet. Josefson som har en historik av problematiska skador.

Hemmaspelet funkar för bottengänget då kvällens seger var den fjärde raka i Behrn Arena. Örebro håller på att förvandla arenan till en riktig stabil hemmaborg. Djurgården kom till matchen med fyra segrar på sina fem senaste matcher men fick se sin goda trend brytas i kväll.