Maja Jakobsson har varit inblandad i alla HV:s mål i slutspelet än så länge.
SDHL 1

SDHL-SVEPET: Stjärnan blev hattrickhjälte – har varit inblandad i alla lagets mål

Maja Jakobsson har stor show i kvartsfinalerna mot Leksand. Stjärnan sköt i kväll ett hattrick. Hon har nu gjort sex poäng på två matcher och har varit inblandad i alla HV71:s mål i slutspelet.

BRYNÄS – MODO 3-7 (1-4,0-1,2-2)

Brynäs: Matilda Af Bjur, Fanny Brolin, Cassandra Vilgrain
Modo: Lore Baudrit 2, Johanna Olofsson 2, Michaela Cava 2, Katilyn Tougas

Redan efter en minut fick Brynäs ett straffslag. Det missades däremot och tolv minuter senare ledde Modo med 3-0 och slog efter det aldrig av på tempot. Stjärnorna levererade och tre av Modospelarna blev tvåmålsskyttar. Förhandsfavoriten Modo skapade sig nu ett bra läge att avgöra kvartsfinalserien imorgon.

2-0 i matcher till Modo

AIK – LULEÅ 0-7 (0-0,0-4,0-3)

AIK:
Luleå: Michelle Karvinen 2, Emma Nordin 2, Ronja Savolainen 2, Melinda Olsson

6-0 i första matchen. 0-7 i den andra. Luleå fortsätter att ånga på precis som man gjorde i grundserien. Även har var det storstjärnorna som levererade och vi fick se tre tvåmålsskyttar. Luleå är storfavoriter till guldet och det vore en skräll om laget inte blev semifinalklara i morgon.

Sara Grahn har nu hållit nollan i två raka matcher. Under de första två kvartsfinalerna har hon dock bara 30 skott på sig. Jämförelsevis så sköt Luleå 39 skott bara i dagens  match.

2-0 i matcher till Luleå

DJURGÅRDEN – LINKÖPING 2-3 OT (1-1,0-1,1-0,0-1)

Djurgården: Andrea Dalen 2
Linköping: Kennedy Marchment, Ingrid Morset, Denise Altmann

Med endast drygt en och en halv minut kvar av den tredje perioden så skickade Andrea Dalen in sitt andra mål för kvällen och kvitterade matchen. Linköping var därmed pressade att avgöra i sudden death för att inte ha 0-2 i matcher i baken. Då klev österrikiskan Denise Altmann fram och blev matchhjälte för Cluben och kvitterade matchserien.

1-1 i matcher

HV71 – LEKSAND 3-1 (1-1,1-0,1-0)

HV71: Maja Jakobsson 3
Leksand: Sofia Engström

Hattrickhjälte! Maja Jakobsson hade en fantastisk kväll framåt och sköt alla HV71:s tre mål i segern mot Leksand. I den första kvartsfinalen låg hon också bakom lagets alla tre mål då hon gjorde 1+2. Hon har nu osannolika sex poäng på två matcher.

Den på förhand jämnaste kvartsfinalserien kan bli den som tar slut först. HV71 har nu skaffat sig slagläge då man kan säkra semifinalplatsen inför hemmafansen i Kinnarps Arena i morgon eftermiddag. Spanjorskan Alba Gonzalo blev även hon stor matchvinnare då hon räddade 27 av 28 skott.

2-0 i matcher till HV71