• Publicerat 17 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Eric Gelinas.Foto: IBL

Det har sagts vara klart och nu är det bekräftat. Éric Gélinas är klar för Rögle.
– Vi har riktigt glada att kunna addera en spelare av Érics kaliber till vår trupp i det så viktiga slutskedet av säsongen, säger sportchef Chris Abbott.

Deadline var i fredags och då sades det att Éric Gélinas var klar för Rögle men inte kunde presenteras. Nu är värvningen presenterad och klar. 27-åringen förstärker den slutspelsjagande klubben.

En skada gör dock att han inte är redo för spel på ett par veckor.
– Éric är i slutskedet av rehabiliteringen och kan spela i slutet av den här månaden, kanske tidigare. Samtidigt ska vi få i ordning alla papper med myndigheterna som kan ta upp till tio dagar, säger Rögles sportchef Chris Abbott i ett pressmeddelande.

191 NHL-MATCHER

Éric Gélinas var för några år sedan en riktigt lovande back, som gjorde 29 poäng på 60 matcher i New Jersey 2013/2014. Sedan dess har det gått tyngre för amerikanen, som inledde den här säsongen i Slovan Bratislava där det blev 15 poäng på 52 matcher.
– Vi har riktigt glada att kunna addera en spelare av Érics kaliber till vår trupp i det så viktiga slutskedet av säsongen. Vi har sett Éric spela live den här säsongen och han har egenskaper som vi tror passar riktigt väl in hos oss. Éric är ett rutinerat proffs bra meriter och erfarenhet som vi kommer att ha nytta av i slutskedet av grundserien. Det är en stark och rörlig spelare med ett riktigt tungt skott från blå, säger Abbott.

Gélinas har gjort 189 matcher i NHL och ansluter till Rögles trupp på tisdag.