Rasmus Dahlin tillsammans med pappa Martin och mamma Åsa.
SHL

Pappa Dahlin blir tränare för Frölunda: ”Ska bli spännande”

ANNONS

Rasmus Dahlins pappa Martin Dahlin går i sin sons fotspår. Han är nämligen klar för Frölunda, som tränare för J18-laget.
– Det ska bli spännande, säger Martin till GT.

Rasmus Dahlin känner vi alla till men nu finns det en ny Dahlin i Frölunda. Hans pappa Martin Dahlin kommer nu att ta steget in som tränare för klubbens J18-lag.
– Den här möjligheten dök upp under säsongen och jag ska börja mitt arbete innan sommaren. Det ska bli spännande, säger han till GT.

Han är däremot inte ovan vid att jobba inom hockey. Dahlin kommer senast från ett uppdrag som hockeykonsulent på Svenska ishockeyförbundet. Tidigare har han också varit verksam som ledare i svenska U17-landslaget, Västergötlands tv-puckslag samt som ungdomstränare i Lidköpings HC.

FÖLJER ALLA BUFFALOS MATCHER

Han ser nu fram emot att jobba med Frölunda och han är ju välbekant med klubben.
– Jag har haft ett nära samarbete med Frölunda länge i och med mitt arbete med distriktslag och så. Sen har ju Rasmus varit där så då har det blivit att man kollat extra mycket.

Martin Dahlin kan däremot inte undgå att prata om Rasmus Dahlins framgångar i NHL. Han säger att han sitter upp och kollar på alla Buffalos matcher vilket gör att han har fått ställa om dygnen och anpassa sömnen därefter. Han gläds, naturligtvis, över sonens framgångar på andra sidan Atlanten.
– Det är jätteroligt att han har kommit in i det så bra. Han bor i en bra stad i en bra klubb med bra lagkompisar och bra coacher. Han trivs väldigt bra.

I och med att Martin Dahlin kommer in så betyder det att nuvarande J18-tränaren Tobias Johansson flyttas upp och blir ansvarig för J20-laget. Pierre Johnsson är den som har varit J20-lagets tränare och Frölunda säger på sin hemsida att man för diskussioner om att hitta en annan roll inom klubben för Johnsson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM