• Publicerat 20 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Calle Själin.Foto: Bildbyrån

Leksand har påbörjat bygget av nästa säsongs lag. Nu förlänger de med backen Calle Själin.
– Jag trivs jättebra i Leksand, och jag ser fram emot att få någon hel säsong här också efter att ha missat stora delar av de senaste säsongerna, säger han i ett pressmeddelande.

En skada gjorde att JVM-drömmen stannade vid just en dröm. Men att Leksand tror på Calle Själin råder det inga tvivel kring. Nu ger de honom ett nytt tvåårskontrakt, bekräftar klubben i ett pressmeddelande.
– Vi är oerhört glada att Calle vill stanna kvar och fortsätta sin utveckling hos oss. Calle är en ung back under stark utveckling men har haft otur med skador i sin karriär hittills. Det ska bli jätteintressant och spännande att få se honom spela och träna en hel säsong och se utvecklingen av det. Calle är en tvåvägsback med bra förstapass, han är positionssäker och rörlig på skridskorna. Det är en spelare som verkligen har framtiden framför sig. Jag är övertygad att han kommer att bli en stor back i Nordamerika i framtiden, säger GM Thomas Johansson.

 

 
Calle Själin har fått ett genombrott under säsongen, med sju poäng på 17 matcher som resultat.
– Det känns jättebra att skriva på för två nya år. Jag trivs jättebra i Leksand, och jag ser fram emot att få någon hel säsong här också efter att ha missat stora delar av de senaste säsongerna. Det känns bra att det nya kontraktet är klart, säger backen.