• Publicerat 23 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Kaapo Kakko.Foto: Vesa Pöppönen/All Over Press

Finland sprutar ur sig supertalanger. Senast i raden: Kaapo Kakko. Idag sköt han två mål och passerade Patrik Laines målnotering som 18-åring i finska ligan.

När Patrik Laine var 18 år sköt han 17 mål i finska ligan för sitt Tappara. Han blev sedan slutspelets MVP efter att ha gjort 10 mål och totalt 15 poäng på 18 matcher. Av bara farten blev han också MVP i VM.

Men nu har JVM-hjälten från i vintras, Kaapo Kakko, passerat Laines 17-mål. Han blev nämligen tvåmålsskytt när TPS besegrade Kalpa med 2-0 och gick med det upp på 18 mål. Det gör honom till delad tvåa genom alla tider bland U18-spelare i Liiga. Även Joel Armia har 18 mål. Aleksander Barkov är bäst genom tiderna med 21 mål. Det ska dock sägas att Kakko bara spelat 37 matcher, medan Laine spelade 46 och Barkov 53.

RANKAS SOM NUMMER TVÅ

Kakko har åtta matcher på sig att göra de fyra mål som behövs för att passera även Aleksander Barkov och gå upp som etta genom alla tider. Precis som Barkov och Laine ser han dock ut att snuvas på att gå som nummer ett i draften.

Kakko rankas som nummer två, bakom Jack Hughes, och ser alltså ut att bli vald precis efter en amerikansk center. Precis som Patrik Laine blev då han valdes efter Auston Matthews.