• Publicerat 28 februari, 2019
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Ryan Lasch och Brendan Shinnimin fortsatte sina galna poängformer. Foto: Bildbyrån

Flera jämna bataljer spelades under torsdagskvällen i SHL. Det var sviternas kväll då Ryan Lasch förlängde sin poängsvit, Luleå fortsätter sin vinstrad medan Timrå bröt sin rekordlånga förlustsvit och Örebro fick se sin segertrend brytas. 

Linköping – Växjö 2-4 (0-2,2-1,0-1)

Linköping: Broc Little, Derek Roy
Växjö: Jonas Röndbjerg, Filip Cederqvist, Brendan Shinnimin, Erik Josefsson

Het, hetare, Shinnimin. Säga vad man vill om Växjös kanadensare men han är en stor profil inom SHL. Hans otroliga poängform fortsätter då han satte det avgörande 3-2-målet i kvällens match mot Linköping. Han har nu gjort tolv poäng på sina åtta senaste matcher. Och vem assisterade till hans mål? Hans nya lekkamrat Kris Versteeg såklart. Versteeg har nu gjort åtta poäng på sina sju inledande matcher i SHL.

Växjö går starkt nu, fyra raka segrar för smålänningarna. Bortaspelet har varit ett problem för klubben då man förlorade sex raka matcher på bortais. Därefter har man nu vunnit två raka bortamatcher.

Linköping har det å sin sida tungt. Fem raka förluster i SAAB Arena och bara en seger på sina sju senaste matcher. Om laget ska gå till slutspel så måste östgötarna verkligen rycka upp sig.

Malmö – HV71 4-3 (2-1,1-0,1-2)

Malmö: Johan OlofssonKonstantin Komarek, Frederik Storm, Tobias Ekberg
HV71: Mikko Lehtonen, Sebastian Wännström, Simon Önerud

Malmö bryter sin förlustsvit på tre matcher genom en segern mot HV71. Lagets offensiva stjärna Konstantin Komarek fortsätter att vara het för Skånelaget. Hans mål i kvällens match gör att ha nu har producerat nio poäng på sina åtta senaste matcher. HV71 är även något av en favoritmotståndare för Komarek. Senast lagen möttes i Malmö var det österrikaren som avgjorde med två mål.

HV71 har det däremot fortsatt kämpigt i SHL. Innan landslagsuppehållet i början av februari var Jönköpingslaget ett av de formstarkaste i ligan. Nu är de dock ett av de formsvagaste med blott en seger på sina sju senaste matcher.

Rögle – Timrå 2-5 (1-3,1-0,0-2)

Rögle: Lucas Elvenes, Linus Sandin
Timrå: Vilmos Galló 2, Henrik Törnqvist, Morten Madsen, Rickard Palmberg

Elva raka förluster inför kvällens match och den längsta förlustsviten sedan 1978 för Timrå. Då gick man ut och bröt den sviten i kvällens möte mot Rögle. Vilmos Galló blev stor hjälte med sina två mål i matchen. Ungraren fortsätter att utvecklas och har nu gjort sju mål den här säsongen vilket är nytt personligt rekord för 22-åringen.

Rögle var däremot inne i en bra svit med fyra segrar på sina sex senaste matcher. Något positivt att hämta med sig för Ängelholmarna är att Linus Sandin fortsätter sin målform. Han har nu fyra mål på sin tre senaste matcher.

Brynäs – Skellefteå 3-4 (2-1,0-1,1-1,0-0,0-1)

Brynäs: Simon Bertilsson, Jesper Boqvist, Nicklas Danielsson
Skellefteå: Edwin Hedberg 2, Joakim Lindström, Jonathan Pudas (avgörande straff)

Brynäs har det tungt med fyra raka nederlag efter kvällens strafförlust. Skellefteå tog därmed sin första seger mot Brynäs den här säsongen. Skellefteå hade endast en seger på sina fem senaste matcherna men är däremot starka på bortais. Västerbottningarna har nu sju segrar på sina åtta senaste bortamatcher.

Djurgården – Luleå 1-3 (0-1,0-0,1-2)

Djurgården: Dick Axelsson
Luleå: Isac Lundeström, Einar Emanuelsson, Johan Harju

Joel Lassinatti är en jätte i Luleåkassen. Frågan är när han var så här bra senast. I förra matchen höll han nollan mot Rögle och i den här matchen räddade han 24 av 25 skott. Han blev en stor matchvinnare då han stod för en sjuk dubbelräddning precis innan Luleå går till anfall och avgör med 2-1-målet. Isac Lundeström fick jubla extra hårt då han satte sitt första mål sedan återkomsten till Luleå från Nordamerika.

Djurgården har det haft det tufft med målskyttet och blev nollade i förra matchen och mäktade endast med ett mål i kväll. Målet gjordes av Dick Axelsson vilket var hans 100:e mål i SHL-karriären.

Luleå har nu åtta raka segrar och nio raka bortavinster. Norrbottningarna har även fyra segrar mot Djurgården den här säsongen.

Frölunda – Örebro 4-1 (1-1,0-0,3-0)

Frölunda:  Mats Rosseli Olsen 2, Simon Hjalmarsson, Mattias Nörstebö
Örebro: Linus Arnesson

Ett av de formstarkaste hemmalagen mot det formstarkaste laget överlag. Frölunda kom till kvällens match med fyra raka segrar i Scandinavium. Örebro hade dock fem raka trepoängare vilket var nytt klubbrekord.

Då klev norrmannen Mats Rosseli Olsen ut och avgjorde med två mål i den tredje perioden. Även Ryan Lasch låg, som vanligt, bakom det mesta. Han passade fram till två mål vilket för upp honom till poäng i nio raka matcher. Under dessa matcherna har han gjort hela 16 poäng.

Jhonas Enroth har nu förlorat sin första match sedan återkomsten till SHL. Örebros vinstsvit bröts medan Frölunda förlängde sin hemmasvit.