Jonas Ahnelöv.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Rögle har viktiga matcher framför sig under avslutningen av SHL. Men de tvingas klara sig utan den rutinerade backen Jonas Ahnelöv i resten av grundserien.

Rögle ligger just nu på en av de fyra åttondelsfinalplatserna. Men med fyra omgångar kvar av SHL:s grundserie så är inte fyra poäng tillgodo på lagen nedanför så värst mycket att vinka på.

Glädjande för Rögle är att de verkar få tillbaka viktige Ted Brithén inom kort. Han har missat de fem senaste matcherna på grund av skada, men var med på is och körde för fullt idag.

Mindre glädjande för Skåne-klubben är att backen Jonas Anhnelöv, som utgick i lördagens match mot Frölunda, missar resten av grundserien. Detta med en okänd skada.
— Vår samlade bedömning är att Jonas behöver vila området samt rehabträna en tid för att få tillbaka styrkan innan han kan vara redo att spela match igen. Det är svårt att säga exakt hur lång tid det kan ta, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip till klubbens hemsida.

Jonas Ahnelöv var en så kallad profilvärvning inför säsongen när han värvades från Avangard Omsk i KHL.
— Det känns såklart tråkigt att inte kunna vara med och hjälpa killarna i det här läget när allt avgörs. Jag är övertygad om att killarna fixar en slutspelsplats. Jag kommer att jobba hårt för att komma tillbaka så snart jag kan, säger Jonas Ahnelöv om sin situation.