Oskarshamn gör miljonvinst.Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Oskarshamn har gjort succé i Hockeyallsvenskan. Andraplatsen ger laget möjlighet att avancera till SHL när man på måndag inleder finalserien mot AIK. Nu står det klart att klubben också gör miljonvinst.
– Vi har jobbat i flera år nu med att få en stabil ekonomi trots att vi har begränsade resurser, säger Martin Åkerberg till Hockeypuls.

I morgon spelas den avslutande omgången i Hockeyallsvenskan. Men redan nu står det klart vilka två lag som kommer göra upp om en plats till SHL-kvalet i finalserien. Oskarshamn har skrapat ihop 97 poäng på 51 matcher, och har god marginal ner till trean Västerås. I finalserien väntar seriesegraren AIK.

Men det är inte bara sportsligt som Oskarshamn varit lyckosamma. Barometern/Oskarshamns-Tidningen rapporterade först om att klubben nu gör en vinst på ungefär 1,5 miljoner kronor. Det skiljer sig från hur de ekonomiska förutsättningarna såg ut för några år sedan.
– På våren 2015 var vi några veckor från konkurs. Sedan dess har vi satt en målsättning och en vision om var vi vill komma, och grunden har lagts med en stark organisation som gjort oss hållbara över tid. Det är hårt jobb och en tydlig strategi som ligger bakom, säger Martin Åkerberg till Hockeypuls.