TILLBAKA. En taggad Anton Wedin är tillbaka i Timrås lagom till kvalspelet.Foto: Bildbyrån/TT

En höst fylld med poäng, framgång och landslagschanser. Sen kom skadan vid årsskiftet som satte käppar i hjulet på Anton Wedins framfart och höll 26-åringen borta från spel i över två månader. Nu har landslagsforwarden återhämtat sig från fotskadan och är redo att leda Timrå i det stundande kvalet.
– Jag ska bara gå ut och spela mitt spel och tro på mig själv. Kör jag på som jag kan så kommer det att gå bra, det vet jag, säger Wedin till hockeysverige.se.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Med en stor ispåse hårt fastlindad runt högerfoten möter Timrås landslagsforward Anton Wedin upp undertecknad i Skellefteå Kraft Arenas korridorer efter SHL-mötet mellan Skellefteå och Timrå. SHL-jumbon har precis haft en mardrömskväll i Västerbotten där man, förutom att ha förlorat matchen med 0–7, åkt på tre nya skador.

Det är symptomatiskt på många sätt för Timrå IK den här säsongen, då nykomlingarna dragits med stora skadeproblem under i stort sett hela säsongen. Inför gårdagens match var emellertid lagets största stjärna Anton Wedin tillbaka efter ett över två månaders långt skadeuppehåll. 26-åringen sköt ett skott på mål och noterades för 18:16 i istid, en notering som var näst mest i bortalaget denna kväll.

Med andra ord – det blev ingen mjukstart för landslagsforward i comebacken.
– Det kändes helt okej. Jag har försökt komma tillbaka i god form nu inför kvalet och det kändes okej. Det var skönt att känna att foten håller och sådär. Nu får jag lite tid på mig att spela mig i form inför kvalet, säger Anton Wedin.

”EN FRUSTRERANDE TID”

Wedin missade 19 matcher under sin skadefrånvaro. Timrå förlorade 16 av dessa, vilket gjorde forwardens frånvaro ännu mer frustrerande.
– Det var tufft i början, när skadan var ny och laget hade en liten förluststreak när vi fortfarande hade häng i tabellen. Det var en frustrerande tid, då var det enda man ville var att vara med ute på isen och hjälpa grabbarna. Jag har kunnat träna på hyfsat ändå och fokusera på det som komma skall.


TILLBAKA. Anton Wedin var tillbaka i Timråtröjan i gårdagens bortamatch mot Skellefteå efter ett långt skadeuppehåll. FOTO: Ola Westerberg/Bildbyrån

Innan skadan satte ett temporärt stopp för Wedins framfart toppade 26-åringen Timrås interna poängliga. Forwardens imponerande spel tog honom hela vägen till höstens båda Tre Kronor-trupper.
– Det var grymt roligt att få chansen med landslaget. Det är någonting som jag är otroligt stolt över och något som jag kommer att komma ihåg under resten av livet, säger Wedin som står noterad för 24 poäng (13+11) på 30 matcher den här säsongen.
– Det har känts bra hela säsongen och jag känner att det gick bättre och bättre under hösten. För egen del har det varit en väldigt rolig säsong, så är det ju. Sen var det surt att jag åkte på skadan där och att laget hamnade i en spiral med många uddamålsförluster.

STORT KLUBBHJÄRTA

Bara några veckor innan skadan skrev Wedin på ett nytt treårsavtal med Timrå. En och annan höjda nog på ögonbrynet då intresse från toppklubbar säkerligen inte lyste med sin frånvaro, men för den Sundsvallsfödde forwarden var det inget svårt beslut.
– Jag kände att jag trivs så pass bra här och får spela mitt spel fullt ut här. Klubben tror på mig och jag tror på den. Jag har en roll som jag trivs med väldigt bra och i slutändan var det inte så mycket att fundera på.

Wedins stora klubbhjärta till Timrå spelade också en stor roll i beslutet.
–  Klubben betyder otroligt mycket för mig. Jag har spenderat hela min seniorkarriär i den här klubben och varit med i båda tuffa och glada tider. Timrå IK betyder väldigt mycket för mig, så är det.


TIMRÅ TROGEN. Timrå är den enda klubben som Anton Wedin representerat i seniorkarriären. Före årsskiftet förlängde han kontraktet med ytterligare tre säsonger. FOTO: Pär Olert/Bilbyrån

”DE MATCHERNA MAN VILL SPELA”

Det som väntar för Timrå är en bäst av sju-matchserie mot antingen AIK eller Oskarshamn om en plats i SHL säsongen 2019/20. Innan Anton Wedin ådrog sig fotskadan toppade han lagets interna poängliga. Nu är han redo att leda lagets offensiv i kvalet, men känner samtidgt inte någon större press.
– Jag känner väl ingen press så. Jag ska bara gå ut och spela mitt spel och tro på mig själv. Kör jag på som jag kan så kommer det att gå bra, det vet jag.

Kvalspel är ingett nytt för Timrå. Medelpadingarna var i ungefär samma sits förra säsongen, då man kvalade sig upp till SHL från Hockeyallsvenskan. Wedin menar att rutinen från tidigare kvalspel är av stor vikt i det stundande kvalet.
– Det är viktigt att vi har den rutinen. Vi är många som har varit i sådana här situationer förut och jag känner att vi har många i omklädningsrummet som kan hantera detta. Det spelar någon roll om man kommer till ett kval ner från SHL eller upp från Hockeyallsvenskan, det är slutspelshockey som gäller och alla matcher är viktiga. Det är de matcherna man vill spela och jag ser framemot det.