Jonas Engström.Foto: Bildbyrån/Daniel Svensson

Säsongen är inte ens avslutad men redan nu kommer det uppgifter på att Oskarshamns lagkapten Jonas Engström kan återvända till Södertälje nästa säsong. Det berättar lt.se.

Oskarshamn spelar ikväll sista matchen i den allsvenska grundserien när Tingsryd kommer på besök. Sedan väntar allsvensk final mot AIK innan fortsatt kvalspel följer. Nu kommer uppgifter på att lagets lagkapten Jonas Engström kan vara förlorad. Enligt lt.se ska Södertälje ska ha 28-åringen på radarn inför nästa säsong.

PRATAT OM FLERA SPELARE

Detta är dock ingenting som hans agent Jacob Hedin vill bekräfta.
— Jag har meddelat Mats Pernhem att Jonas Engström har ett utgående kontrakt nästa säsong – men det är inte den enda gubben jag har meddelat har ett utgående kontrakt, säger han till tidningen och lägger till att han pratat med SSK:s klubbdirektör om andra spelare också.
— Nu är det kvaltider och fullt fokus på det. Jonas ambition är dessutom att spela i SHL nästa år.

Jonas Engström har Södertälje-Pojkarnas AIF som moderklubb, men har gjort fem a-lagssäsonger med SSK innan han 2015 bytte till Oskarshamn. Tidigare i år avslöjade Barometern att Engström hade SHL-intresse på sig. Något han själv bekräftade.
— Ja, det gör det. Jag kommenterar inte vilka klubbar det handlar om, sa han då.

Jonas Engström var lagkapten under sin senaste säsong i Södertälje och har varit det under sina samtliga fyra säsonger i Oskarshamn.