Carl Grundström.Foto: Bildbyrån/Josefine Loftenius

Carl Grundström trejdades till Los Angeles Kings från Toronto Maple Leafs i slutet av januari. Nu flyttas han upp från AHL och gör NHL-debut för Los Angeles Kings i natt. 

Efter 57 matcher och 45 poäng i AHL får Carl Grundström nu göra debut i världens bästa hockeyliga. Under fredagen meddelade Los Angeles Kings på sin hemsida att 21-åringen flyttas upp till NHL och han kommer att göra debut under natten till söndag.

Grundström skeppades iväg från Toronto till Los Angeles i samband med Jake Muzzin-trejden den 29 januari. Innan han spelade i AHL med Toronto Marlies spelade han i Modo och Frölunda.

GÖR DEBUT I NATT

Det var i Frölunda som han fick sitt genombrott. Förra säsongen gjorde han 17 mål, vilket gav en andra plats i den interna skytteligan, och 24 poäng på 35 SHL-matcher. Efter det åkte han över till AHL och var med och vann Calder Cup med Toronto Marlies.

Den här säsongen gjort 29 poäng på 42 matcher i Toronto Marlies. Sedan trejden har han lyft ytterligare och har registrerats för tio poäng på 13 matcher i Ontario Reign.

Carl Grundström kommer att spela med nummer 38 i Los Angeles Kings. I natt spelar Kings mot Arizona Coyotes och då kommer 21-åringen att få spela i en kedja tillsammans med Tyler Toffoli och landsmannen Adrian Kempe.