Timrå vann sin första match i NHK Arena under 2019.Foto: PÄR OLERT/Bildbyrån

Både en positiv och en negativ hemmasvit bröts i kvällens matcher. Växjö förlorade sin första hemmamatch efter full tid sedan den 18 oktober medan Timrå vann sin första match hemma under 2019.

Brynäs – Rögle 1-4 (1-0,0-3,0-1)

Brynäs: Niclas Andersén
Rögle: Daniel Zaar, Mattias Sjögren, Daniel Bertov, Erik Andersson

Efter 25 år kommer det att spelas slutspelshockey i Ängelholm igen. I och med kvällens seger så är Rögle helt klara för slutspel för första gången sedan 1994. Sedan dess har Rögle gjort tio säsonger i högsta serien utan att nå slutspel.

Kvällens viktoria kom mot slutspelsjagande Brynäs efter en rejäl forcering i den andra perioden då Rögle vände 0-1-underläge till ledning med 3-1. Som vanligt var det den så alltid heta förstakedjan som låg bakom segern.

Båda lagen vann i förra omgången och bröt förlustsviter. Rögle hade fyra raka förluster medan Brynäs hade förlorat sex matcher i rad innan segern i torsdags. Brynäs innehar fortsatt den sista slutspelplatsen då både Linköping och Örebro tappade poäng i dag. Laget har dock bara två poäng ner till Örebro som ligger under slutspelsstrecket.

Timrå – Malmö 2-1 (1-0,0-1,1-0)

Timrå: Johannes Kinnvall, Anton Wedin
Malmö: Konstantin Komarek,

Efter elva raka hemmaförluster fick Timrå äntligen jubla i NHK Arena igen. Det var lagets första seger på hemmais under 2019. Inför kvällens match hade laget tre raka förluster och endast en seger på de 15 senaste matcherna. Det var dock någonting som hade förändrats under den senaste tiden för tabelljumbon. Anton Wedin.

Han gjorde visserligen comeback i torsdagens match mot Skellefteå men i kväll stod han på hemmais för första gången sedan återkomsten. Då låg han bakom allt framåt för Timrå. Först passade han fram till Johannes Kinnvalls 1-0-mål och sedan blev han matchvinnare med det avgörande 2-1-målet.

Timrå är redan klara för kvalet och kommer att sluta sist i SHL. Om laget ska överleva kvalet så är det oerhört viktigt att Anton Wedin kommer igång vilket han nu alltså verkar ha gjort.

Växjö – Färjestad 1-2 (0-0,0-2,1-0)

Växjö: Kris Versteeg
Färjestad: Michael Lindqvist, Jesper Olofsson

Den 18 oktober förlorade Växjö senast hemma efter full tid. Då blev det 0-4 mot HV71. Sedan dess har Växjö alltid tagit minst en poäng hemma i VIDA Arena. Fram till i kväll när Färjestad gästade.

Matchvinnaren stavas Jesper Olofsson och vilket mål han gjorde! Han tog pucken genom mittzon och lurade brallorna av en Växjöback och lättade sedan pucken upp i krysset.
– Det är ett av de snyggaste målen i SHL på många år, säger C More:s expert Niklas Wikegård i studion.

Färjestad har nu vunnit fyra raka matcher efter förlusten mot Mora under förra veckan. Här näst väntar Luleå för värmlänningarna i kampen om seriesegern.

Skellefteå – Örebro 2-1 (0-0,0-0,1-1,0-0,1-0)

Skellefteå: Robin Alvarez, Jonathan Pudas (avgörande straff)
Örebro: Glenn Gustafsson

Båda lagen är i stort behov av poäng. Skellefteå slåss för att nå en direktplats till kvartsfinalerna medan Örebro kämpar för att nå slutspel. Örebro var det laget som jagade hårdast och vann skotten med 41-25.

Det var däremot Skellefteå som drog det längsta strået i kampen. De kunde vinna efter straffläggning och har nu fem raka segrar, fyra av dem har kommit efter övertid eller straffläggning.

Örebro har nu två poäng upp till Brynäs i kampen om den sista slutspelsplatsen. Skellefteå skaffade sig nu ett försprång ner till Malmö och har tre poäng till godo på den sista direktplatsen till kvartsfinalerna.