Joel Persson.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Joel Persson har varit Växjös överlägset poängbästa back den här säsongen. Nu får smålänningarna klara sig utan 25-åringen i de två avslutande matcherna i grundserien efter en skada på träning, skriver minhockey.se.

Med sina 31 poäng (6+25) på 50 matcher är Joel Persson Växjö Lakers överlägset poängbästa back under SHL:s grundserie. Närmaste backkollega, Arvid Lundberg, står noterad för tio poäng (2+8) på 49 matcher.

Nu tvingas den regerande svenska mästaren klara sig utan sin stjärnback under avslutningen av grundserien. Persson fastnade med skridskon i isen under måndagens träningspass och kommer att missa de två avslutande matcherna i grundserien – till att börja med.
– Nu blir det inte mer spel i grundserien. Dessa två kommande matcher missar jag, sedan får vi se. Det beror på hur det blir framöver, vi får se, säger Persson till minhockey.se.

”JÄTTEDÅLIG TAJMING”

Persson hoppas vara tillbaka när slutspelet drar igång.
– Jag hoppas så klart på att jag ska kunna spela. Det är jättedålig tajming men samtidigt är det här inte något som man kan styra över. Det är surt. Målet nu är att spela när slutspelet börja, säger han.

25-åringen har funnits med i alla tre landslagsturneringar den här säsongen. I slutet av januari förlängde Persson sitt kontrakt med Edmonton Oilers och förväntas ta steget över till Nordamerika till den kommande säsongen.

Med två matcher kvar av grundserien ligger Växjö på femteplatsen i SHL och har fem poäng ner till Malmö på sjundeplatsen. Smålänningarna möter Skellefteå på hemmais imorgon innan de avslutar grundserien med ett bortamöte med Luleå på torsdag.