Max Lindroth uppges vara klar för Linköping till kommande säsong.Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Max Lindroth inledde säsongen med Hanhals i Hockeyettan innan han skrev på för hockeyallsvenska Tingsryd i slutet av november. Där fick 22-åringen sitt genombrott och nu fortsätter han att klättra i seriesystemet, då han enligt Mr. Madhawk ska vara klar för spel i Linköping till den kommande säsongen.

Efter att ha åkt ur Hockeyallsvenskan med Troja/Ljungby förra säsongen skrev Max Lindroth på för Hockeyettan-klubben Hanhals inför den här säsongen. Efter att ha imponerat i Hanhals under hösten skrev 22-åringen på för Tingsryd i slutet av november.

Lindroth fortsatte på den inslagna vägen i Tingsryd och var en viktig pusselbit i det lag som med nöd och näppe lyckades undvika kvalserien. Nu fortsätter resan uppåt i seriesystemet för Lindroth.

”HAN ÄR INTRESSANT”

Enligt Mr. Madhawk ska 22-åringen vara klar för spel i Linköping till den kommande säsongen. Linköpings general manager Niklas Persson vill inte kommentera om han är klar för klubben eller inte, men berättar att han har koll på den skridskoskicklige backen:
– Han är intressant. En bra skridskoåkare, som jag tittat på, säger Persson till Mr. Madhawk.

Lindroth har tidigare spelat juniorhockey i Örebro, men noterades aldrig för någon SHL-match i klubben under sina två år i Närke.