David Rundblad.Foto: IBL

SKA St. Petersburg har kopplat ett grepp om konferenssemifinalen. De vann den första matchen mot Lokomotiv Jaroslavl med 1-0 – och leder med samma siffror i matchserien.

Det var två svenskar som tog storlaget till segern. I kassen stod Magnus Hellberg och räddade 23 skott. Han har vunnit fyra av sina fem matcher i slutspelet och har haft en stor del i att St. Petersburg lyckats vända sin tidigare dåliga slutspelsform. De förlorade ju de två första matcherna i årets slutspel.

En annan blågul spelare i storform klev också fram. David Rundblad var nämligen mannen som sköt matchens enda mål. Han har varit i mycket fin målform under slutspelet. Kvällens kasse var den tredje på de fyra senaste matcherna från den tidigare Skellefteåstjärnans klubba. Han sköt fem mål på 36 matcher under KHL-säsongen, så man kan onekligen säga att Rundblad prickat formen vid rätt tillfälle.

Den forne draftettan Nail Jakupov hade för övrigt en passningspoäng på Rundblads matchavgörande kasse.