Victor Backman.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Efter förra säsongens mardröm i BIK Karlskoga har Victor Backman i år gjort succé i Schweiz. Nu ser han ut att bli kvar.

Efter en mardrömssäsong med sjukdomar, skador och efter att ha tvingats lämna både HPK och BIK Karlskoga hade många räknat ut Victor Backman. Han hamnade i den schweiziska andraligan, i storklubben Zürich B-lag, och gjorde succé.

Den här säsongen blev det 34 poäng på 23 matcher i andraligan och imponerande elva poäng på 16 matcher för Zürich i högstaligan. Därför kommer det nu inte som någon skräll att 27-åringen ser ut att bli kvar i Schweiz.

Swisshockeynews rapporterar, med hänvisning till Tages-Anzeiger, att Backman blir kvar i klubben i två år till efter den här säsongens succé. Det blir alltså ingen återkomst till Sverige.