Västervik.Foto: Bildbyrån

Han värvades till Västervik från Hockeyettan precis innan transferfönstret stängde. Nu förlänger Victor Wänghult sitt kontrakt med klubben. 
– Det känns som en bra klubb för mig att fortsätta att utvecklas i, säger 23-åringen.

Precis innan transferfönstret stängde så gick poängsprutan Victor Wänghult till Västervik från Kumla i Hockeyettan. Efter fem assist på sex matcher i Västervik belönas 23-åringen nu med ett förlängt kontrakt.
– Victor har verkligen kommit in och tagit för sig på denna korta tid han varit här. Han har fina verktyg i sin låda och vi tror att utvecklingspotentialen är stor. Vi är glada att Victor väljer att spela med oss nästa säsong, säger sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

Victor Wänghult har bara gjort åtta matcher i Västervik, sex stycken i grundserien och två i slutspelsserien, men har redan kommit in väl i sin nya klubb.
– Jag har trivts otroligt bra här. Sedan har jag fått mycket förtroende av tränarna (Mattias) Karlin och (Mikael) Johansson och fått en bra roll. Kul att jag får komma upp och spela mitt spel, det gör att man vågar istället för att åka runt och vara rädd att göra misstag.

”EN BRA KLUBB ATT FORTSÄTTA UTVECKLAS I”

Han ledde den interna poängligan i Kumla och var den tredje bäste poängplockaren i hela Hockeyettan med sina 55 poäng på 33 matcher. Succén har fortsatt trots klivet upp och han trivs med, i princip, allt i sin nya klubb.
– Hela föreningen egentligen, det är en familjär förening. Jag har bara varit här en månad, men känner mig redan som en i laget. Goa grabbar att ha att göra med. Sen är en stor del givetvis det förtroende jag fått av tränarna. Det känns som en bra klubb för mig att fortsätta att utvecklas i.

Wänghult berättar att han är en producerande spelare och att han förväntar sig att fortsätta producera på liknande sätt som han har gjort tidigare.
– Jag är ju en offensiv spelare som givetvis har förväntningar på mig själv att göra poäng och hjälpa laget att vinna matcher. Så det ska ni också ha förväntningar på, tycker jag.

Victor Wänghult är en 23-åring med Skövde IK som moderklubb. Han har spelat seniorhockey i Skövde, Tibro och Kumla och har producerat imponerande 174 poäng under de senaste fyra säsongerna.