Henrik Karlsson. Foto: Alexandre Ovcharov/Sputnik IBL

Efter att ha förlorat den inledande matchen med 3–1 kunde Barys Astana vinna match två i konferenssemifinalen mot Avangard Omsk. En stor förgrundsfigur för kazakerna var svenske målvakten Henrik Karlsson som räddade 36 av 38 skott i 4–2-segern.

Barys Astana fick ingen bra start på matchserien mot Avangard Omsk när man föll i den första matchen med 1–3 på hemmais. Under lördagen var det dags för match två i konferenssemifinalen och den här gången gick det bättre för laget från den kazakiska huvudstaden.

RÄDDADE 36 SKOTT

Barys kunde vinna lördagseftermiddagens hemmamatch med 4–2 efter att lagets svenske målvakt Henrik Karlsson stått för en fin insats mellan stolparna. Den tidigare Färjestads- och Skellefteåmålvakten stoppade 36 av 38 skott i matchen och var således en starkt bidragande orsak till att Barys kunde utjämna matchserien.

Karlssons svenske lagkamrat Viktor Svedberg noterades för en assist i segermatchen, medan Avangards Viktor Stålberg fick kliva av isen poänglös.

Nästa match i konferenssemifinalen spelas på måndag.