Jenni Hiirikoski blev liggandes efter smällen.Foto: SVT Sport

Luleå hade en mardrömsinledning på den andra finalmatchen mot Linköping. Laget hade underläge 0-2 samtidigt som en av lagets bästa spelare, Jenni Hiirikoski, blev skadad. 

Redan efter 43 sekunder hade Linköping tagit ledningen i dagens SM-final mot Luleå. Knappt tio minuter senare hade östgötarna utökat till 2-0. Strax därefter kom nästa bakslag för regerande mästaren Luleå. Storstjärnan Jenni Hiirikoski skadades och lämnade matchen.

Lagkaptenen Hiirikoski hade pucken innanför egen blå linje och passade iväg den. Strax efter att hon släppt pucken så tacklades stjärnbacken av Linköpings Madelen Haug Hansen. Ingen utvisning delades ut vid situationen.

”REN JÄVLA SKANDAL”

Jenni Hiirikoski blev liggandes och fick hjälp på isen. Hon kunde ta sig till båset av egen maskin men lämnade för omklädningsrummet och har ännu inte återvänt till matchen.
– Jag är skitförbannad faktiskt. Jag tycker att tacklingen på Hiirikoski är en jävla skandal alltså. Förlåt, men jag tycker det är svagt. Det är klart att det är inte längdskidor, vi är ett helt lag och står inte och faller inte på en spelare. Men jag blir lite sur faktiskt, säger Luleås Johanna Fällman till SVT och fortsätter:
– Det är tydligt på reprisen, de påstår att det är en krock. Men det är länge sen, vi måste ta matchen i morgon. Skit i det nu.

Den 31-årige backen är en av Luleås, och hela ligans, största stjärnor. Finländskan kom tvåa i SDHL:s poängliga, oerhört imponerande som back. Hon har även utsetts till bästa back i SDHL, VM och OS vid flera tillfällen och är en, om inte den, bästa backen i världen.

Det är alltså ett oerhört tungt avbräck för Luleå i finalserien. Det är ännu oklart hur allvarlig skadan är.

Matchen pågår och Linköping leder med 2-1 efter två perioder.