• Publicerat 17 mars, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Dan Tangnes.Foto: Bildbyrån/Urs Lindt

Han lämnade Linköping för Zug i schweiziska ligan. Nu har Dan Tangnes fört sin nya klubb till både en cupseger och en semifinalplats i slutspelet.

LÄS ÄVEN: Dan Tangnes ledde Zug till första titeln på 21 år

Medan Linköpings säsong tog slut i och med den sista omgången av SHL:s grundserie fortsätter den för klubbens tidigare tränare Dan Tangnes. Efter en tung säsong med LHC i fjol lämnade norrmannen föreningen och sökte sig i stället till Schweiz. I Zug är han på väg tt få uppleva sin mest framgångsrika säsong som tränare.

Efter att ha fört Zug till seger i den schweiziska cupen har han nu även tagit klubben till semifinal. I går blev Zug som första lag klart för avancemang i schweiziska slutspelet efter att man besegrat Lugano, med Linus Klasen i laget, i fyra raka matcher.

OAVGJORD SERIE FÖR FAVORITEN

I Zug återfinns Dennis Everberg och Carl Klingberg. Den förstnämnda, världsmästare med Tre Kronor både 2017 och i fjol, svarade för tre poäng (1+2) på de fyra matcherna de tog att avancera.

I de övriga kvartsfinalserierna i Schweiz har förhandsfavoriten, Adam Almqvists och Calle Anderssons Bern, 2–2 i matcher mot Genève-Servette med Henrik Tömmernes, Eric Martinsson och Johan Fransson i laget.

Lausanne, med Jonas Junland, har 3–1 i matcher på Langnau, med Viktor Östlund, Anton Gustafsson och Mikael Johansson i truppen. I den fjärde serien, som saknar svenska spelare, står det 3–1 till Biel mot Ambrí-Piotta.