Emil Djuse ser ut att vara förlorad för Skellefteå.Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Han har varit Skellefteås bästa back den här säsongen. Till nästa säsong pekar dock det mesta på att Emil Djuse är förlorad för västerbottningarna. Enligt Mr. Madhawk har 25-åringen flera NHL-bud att ta ställning till.
– Han skriver ett NHL-kontrakt om han vill, och mycket pekar på att han gör det, säger Djuses agent Jacob Hedin till Mr. Madhawk.

Emil Djuses fina backspel den här säsongen har tagit honom hela vägen in i Rikard Grönborgs landslagstrupp. Den 25-årige Skellefteåbacken stod för sin poängstarkaste säsong i SHL-karriären då han producerade 22 poäng (6+16) på 49 matcher för Skellefteå.

Djuses fina spel den här säsongen har inte heller gått obemärkt förbi på andra sidan Atlanten. Norran rapporterade tidigare i år om att ett NHL-intresse för backen fanns, och nu skriver Mr. Madhawk att Djuse ska ha flera NHL-bud att ta ställning till inför nästa säsong.

”VILL HAN SIGNA I NHL, SÅ SIGNAR HAN I NHL”

25-åringens agent Jacob Hedin hymlar inte med att hans klient har anbud från Nordamerika.
– Jag har gått med håven och samlat in intresserade klubbar. Nu är det upp till Emil att ta ett beslut. Han har en del att välja på, säger Hedin till Mr. Madhawk.

Hedin vill inte gå in på vilka klubbar som är intresserade och menar att det är helt upp till 25-åringen om det ska bli ett NHL-kontrakt till nästa säsong.
– Vill han signa i NHL, så signar han i NHL, säger han.

Det mesta tyder alltså på att den spelskicklige backen är förlorad för Skellefteå till den kommande säsongen. För Norran berättade han i januari om sina NHL-drömmar:
– Det är alltid ett gäng som får chansen att åka över varje år, så det är kul att det finns klubbar som har koll på mig. Det är klart att det är en dröm man har, att spela i NHL. Den chansen vill man inte missa om man får den, sade Djuse till tidningen då.