Allt tyder på att Fabian Zetterlund flyttar till Nordamerika nästa säsong.Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Fabian Zetterlund hann bara spela 16 matcher den här säsongen innan en knäoperation spolierade hans säsong. Nu kan 19-åringen vara förlorad för Färjestad, då New Jersey Devils räknar med att Zetterlund åker över till Nordamerika till kommande säsong, skriver Värmlands Folkblad.

I slutet av oktober skadade sig Färjestads forwardstalang Fabian Zetterlund i en match mot Djurgården. Forwarden återhämtade sig lagom till JVM, men efter turneringen stod det klart att skadan krävde operation, vilket ledde till att 19-åringen fick ställa in resterande delen av säsongen.

Nu pekar allting mot att Zetterlund är förlorad för Färjestad till den kommande säsongen. New Jersey Devils assisterande general manager Tom Fitzgerald var tydlig med sina planer för Zetterlund i en intervju med MSG Networks den gånga helgen.
– Vi kommer att ta honom till Nordamerika och han kommer att vara en del av vår grupp framöver. Vi känner oss väldigt lyckligt lottade över att kunna ta hit honom till nästa säsong, sade Fitzgerald.

RÄKNAS BORT FRÅN LAGBYGGET

Färjestads general manager Peter Jakobsson räknar inte med Zetterlund till nästa säsong.
– Nej, så som vi diskuterat finns han inte med i lagbygget. Sen får vi se hur det går för honom där borta, om han tar en plats och vad som händer om han inte gör det. Men det är som det är, vi får glädjas åt att vi fostrat en duktig hockeyspelare, säger Jakobsson till Värmlands Folkblad.

Zetterlund själv bekräftar att han kommer att åka över till USA under sommaren.
– Jag kan inte säga något definitivt än, men jag kommer att vara där under sommaren och på försäsongen i alla fall. Det ser ut som att det blir samma upplägg som förra säsongen till en början, säger 19-åringen till samma tidning.

Fabian Zetterlund stod för fyra poäng (2+2) på de 16 matcher han spelade för Färjestad den här säsongen.

19-åringen draftades av New Jersey i tredjerundan i draften 2017 som 63:e spelare totalt.