Anders GrönlundFoto: Bildbyrån

Det var nog inte så många Frölundasupportrar som hade koll på Anders Grönlund inför säsongen. Nu har han dock spelat till sig ett nytt tvåårskontrakt.
–  Det var en morot när jag fick chansen i Frölunda. Jag köpte förutsättningarna direkt och det har ju betalat av sig, säger han.

Efter spel i Hockeyettan, HockeyAllsvenskan och i både den danska och den norska högstaligan har 30-årige Anders Grönlund nu gjort sin första säsong i SHL. Han har framför allt varit framstående den senaste tiden och får nu sin belöning.

Backen blir kvar i Frölunda i två säsonger till.
– Han har visat att ålder inte är ett problem. Han har haft en grym utvecklingskurva hos oss och varit en av våra defensiva klippor, säger sportchefen Fredrik Sjöström.
– Anders har levererat över förväntan. Det är en ödmjuk kille med en bra personlighet som gör allt för laget.

Anders Grönlund, som värvades till SHL-topplaget från IK Pantern, har gjort 4+5 under säsongen.
– Jag är väldigt glad och det här betyder mycket för mig. Ett kvitto på att det har fungerat på den här nivån och en trygghet att veta var jag skall spela några år framåt. Jag trivs med att jobba långsiktigt och tror jag kan utvecklas ännu mer.