• Publicerat 19 mars, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Christoffer Rifalk stängde igen när Oskarshamn vann finalserien.Foto: Bildbyrån

Hovet kokade. AIK bombarderade med skott. Men hjälte blev Christoffer Rifalk – som stod för en jättetavla i förlängningen senast, när Oskarshamn vann den avgörande matchen över AIK med 4-1 och gick vidare till SHL:s direktkval, där man ställs mot Timrå.
– Det är magiskt, säger Rifalk till C More efter matchen.

AIK inledde rysarmatchen i ursinnigt tempo. Hemmafansen skapade stort tryck på Hovet och bar fram sitt lag som öste skott mot Christoffer Rifalk i Oskarshamnsmålet. AIK fick ett tidigt powerplay och en bit in i den första perioden var skottstatistiken 10-1 till fördel för hemmalaget.

Men efter anstormningen under den första perioden kom kallduschen för AIK. Redan efter 19 sekunder av den andra perioden gjorde Filiph Engsund 1-0 till Oskarshamn, trots att AIK hade powerplay. Efter 12.56 utökade John Dahlström ledningen till 2-0 efter att omarkerad tryckt in pucken i mål.

RIFALK STOR HJÄLTE ”DET ÄR MAGISKT”

Isens gigant var storspelande Christoffer Rifalk i bortamålet. Segern betydde extra mycket eftersom han stod för en dundertavla i förlängningen senast, som då innebar att AIK kvitterade till 2-2 i matchserien.
– Det tänkte jag på första fem minuterna, sen måste man glömma det och gå vidare. Det här är magiskt, säger Christoffer Rifalk till C More.

Även Oskarshamns tränare Håkan Åhlund var lättad efter matchen.
– Vi har en oerhörd moral i det här laget ,vi är starka och idag har vi Rifalk där bak som är stensäker, sa Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till C More efter matchen.
– Det är klart man blir rörd. Det är det här vi gått för den senaste veckan.

KAXIGA UTSPEL – OSKARSHAMN GICK VINNANDE UR STRIDEN

Innan matchen hade en del psykningar gjorts. Håkan Åhlund sa att han trodde ”AIK har lite bruna kalsonger”. I pausen mellan den första och andra perioden kontrade AIK:s Fredric Weigel genom att säga ”de är helt slut, de ser döda ut i båset” om Oskarshamnsspelarna.

Men Oskarshamn fick alltså sista ordet – mycket tack vare målvaktshjälten Christoffer Rifalk som reste sig starkt efter den tunga tavlan senast.

Nu väntar playoff mot Timrå om spel i SHL för Oskarshamn. För AIK finns en andra chans när man nu får försöka kvala om den andra playoffplatsen där ett lag kommer att ställas mot Mora.