• Publicerat 19 mars, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Polisen har startat en utredning om våldsamt upplopp.Foto: Bildbyrån

Ett antal pojkar misstänks för våldsamt upplopp i samband med matchen mellan Karlskoga och Västerås i Nobelhallen på måndagen. Pojkarna riskerar nu att portas från matcher i hallen.
– Vi rubriceras händelsen som våldsamt upplopp och där ingår även skadegörelse. Kan man inte styrka brottet våldsamt upplopp så kan det bli andra typer av brott som skadegörelse.

Det var i samband med matchen mellan Karlskoga och Västerås på måndagen som supportfalanger drabbade samman. Nu har polisen startat en utredning om våldsamt upplopp efter händelserna, skriver Karlskoga Tidning.
– Det var vissa personer som stod vid hemmasupportrarna som började hetsa mot bortaklacken. Utanför fortsatte oroligheterna. Polisen fick mota gänget framför sig ner mot Spelgatan där polisen avslutade händelsen, säger Jan Carlsson, utredare vid Karlskogapolisen till Karlskoga Tidning.

Enligt polisen ska det vara unga pojkar som varit inblandade i händelserna. De riskerar nu att portas från Nobelhallen i framtiden.
– Åldrarna är mellan 14-17 år och supporterpolisen kommer ha kontakt med arrangörerna ifall det blir tal om att porta personerna från Nobelhallen, säger Jan Carlsson.