Jenni Hiirikoski har precis kvitterat i SM-final fyra.Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Luleå var i brygga inför final fyra. Men de gjorde vad de skulle för att hålla liv i dramatiken och kunde vinna över Linköping med 3-2 efter förlängning.

Linköping såg sega ut i söndagens tredje final. Men idag rivstartade de och det hade bara gått 2:20 när Sidney Morin kunde ge sitt lag ledningen.
— Jag försökte bara få pucken på nät och lyckligtvis gick den in, sa Sidney Morin till SVT Sport efter matchen.

Luleå såg skärrat ut, men lyckades få dit en kvittering från Jenni Hiirikoski innan den första perioden var över.
— Tuff start. Men vi kom tillbaka, konstaterade Jenni Hiirikoski.

Trots kvitteringen syntes det ingen panik hos Linköping. I den andra perioden fick de spela powerplay och där kunde Moa Wernblom styra in ledningsmålet efter skott från Emilia Ramboldt.

LHC verkade stressade i slutet av den andra perioden men undvek baklängesmål. Kvitteringen skulle dock komma. I powerplay efter sex minuters spel kunde Jenni Hiirikoski göra sitt andra mål för aftonen. Detta var ett mål som gav hemmalaget energi i matchen.
— Jag tycker vi kom tillbaka i matchen efter andra målet. Det var tungt ett tag, sa Luleås Michelle Karvinen efter den tredje perioden.

Matchen gick till förlängning och där kunde Michelle Karvinen avgöra i powerplay, detta sedan Lene Tendenes visats ut för tripping. Därmed ordnade målskytten fram en femte och avgörande match imorgon i Luleå.
– Jag är så stolt över laget. Vi kämpar tillsammans och ger aldrig upp, sa Karvinen efter sitt avgörande.