• Publicerat 20 mars, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jere Sallinen.Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

I måndags kväll tog Örebros säsong slut. Nu kommer beskedet att fem spelare kommer att lämna klubben inför kommande säsong. Däribland lagkaptenen Jere Sallinen.

Förlusten mot Växjö i den andra åttondelsfinalen hemma i Behrn Arena blev slutet på Örebro Hockeys säsong. Två dagar senare meddelar klubben att fem spelare ur årets trupp inte kommer att återvända nästa säsong.

Spelarna det handlar om är målvakterna Stefan Stéen och Eero Kilpeläinen, tvillingarna Tyson och Tylor Spinks samt kaptenen Jere Sallinen.
– Eero, Stefan, Tylor, Tyson och Jere är fantastiska killar som under sin tid i klubben gett 100 procent. Vi vill tacka samtliga spelare för deras insatser i Örebro Hockey och önska dem all lycka i framtiden, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson i ett uttalande.

ANDRA SEJOUREN I ÖREBRO

Stéen kom till Örebro från Färjestad inför säsongen och gjorde 27 matcher med en räddningsprocent på 89,4 i grundserien. Kilpeläinen har två säsonger bakom sig i klubben. Han spelade 17 matcher den här säsongen och stoppade 89,2 procent av puckarna.

Tvillingarna Spinks anslöt till klubben i fjol. Tyson Spinks gjorde två mål på 29 matcher den här säsongen medan hans bror noterades för 6+4 på 51 matcher.

Jere Sallinen gjorde sin andra vända i Örebro. Han kom till klubben från HPK 2014 och var då med om att säkra klubbens SHL-kontrakt. Han återvände 2017 efter en säsong i Edmonton Oilers organisation. Efter två säsonger som lagkapten och med 23 respektive 22 poäng flyttar han vidare i karriären.