Kim Martin HassonFoto: Bildbyrån

Ikväll möts Luleå och Linköping i den fjärde SM-finalen. Då gör general managern  Kim Martin Hasson comeback som målvakt. Om än på bänken och anledningen ska vara sjukdom på Lisa Nordlöf. Detta står klart sedan laguppställningen inför kvällens match presenterades.

Uppgifter till hockeysverige.se tidigare under onsdagen gjorde gällande att den tidigare toppmålvakten Kim Martin Hasson skulle återfinnas på Linköpings bänk i den fjärde SM-finalen mot Luleå ikväll. Det var dock ingenting hon ville bekräfta när hockeysverige.se var i kontakt med henne under förmiddagen.
— Det är inte riktigt bestämt än, vi får se hur det blir, berättade den nuvarande general managern för Linköping då.

Men nu är det bekräftat att Martin Hasson återfinns på Linköpings bänk för att backa upp Eveliina Suonpää. Detta visar nämligen laguppställningen som släpptes en och en halv timme före matchstart.

Kim Martin Hasson la skridskorna och benskydden på hyllan 2015 och har sedan dess varit general manager för LHC:s damer. Hennes synnerligen framgångsrika aktiva karriär innefattade bland annat dubbla SM-guld och ett OS-silver och hon räknas som den framgångsrikaste målvakten vi haft på damsidan.