190320 Leksands Jesper Ollas, Kevin Schulze , Martin Karlsson och Jon Knuts jublar efter 6-0 under ishockeymatchen i slutspelsserien mellan Leksand och Modo den 20 mars 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173 …
Västerviks IK

SLUTSPELSERIEN: Leksand visade ingen pardon – nu väntar AIK

Det var upplagt för en dramatisk avslutande omgång av slutspelsserien. Men dramatiken uteblev när Modo föll ihop som ett korthus mot Leksand som utan några större problem kunde storma vidare mot playoff där AIK väntar.

Leksand – Modo  6 – 0 (5-0, 0-0, 1-0)

Leksand: Johan Porsberger, Daniel Gunnarsson, Oskar Lang, Anton Karlsson, Hugo Enock, Martin Karlsson
Modo:

Leksand hade en poäng tillgodo på Västerås inför matchen och snacket inför handlade om att Modo, som inte hade något att spela för, skulle avsluta säsongen snyggt och försöka hjälpa Västerås.

Det gick…sädär. Leksand vann skotten med 21-3 i den första perioden och på tavlan stod det 5-0 till hemmalaget. Naturligtvis dog allt vad spänning och dramatik hette i serien redan där.

Den andra perioden blev mållös innan Leksand kunde göra ännu ett mål i den tredje perioden. Leksand till playoff mot AIK, en matchserie som börjar på fredag.

Västerås – Karlskrona  7 – 2 (3-2, 3-0, 1-0)

Västerås: Lukas Zetterberg (2), Marcus Bergman, Johan Skinnars, William Wikman, Mikael Frycklund, Anthon Eriksson
Karlskrona: Kalle Miketinac, Joseph Jonsson

Västerås hade chansen att knipa förstaplatsen i slutspelsserien och därmed få möta AIK i playoff om en plats i direktkvalet mot Mora. Västerås gjorde vad de skulle och hade både 2-0 och 3-1 innan Karlskrona kunde reducera en andra gång i matchen.

Tyvärr, för Västerås del, så gjorde även Leksand vad de skulle och därför spelade det ingen roll att hemmalaget gick fram till 7-2 innan matchen var över. Västerås har spelat klart för säsongen, trots storsegern.

Västervik – Karlskoga  5 – 4 (2-1, 1-2, 2-1)

Västervik: Kellen Jones, Emil Wahlberg, Jens Holmström, Alexander Lindqvist Hansen
Karlskoga: Tor Immo, Juliuz Persson, Gustaf Franzén, Dennis Fröland, Erik Ullman

Inget av lagen hade något att spela för utan var redan inför matchen avhängda för diskussionerna om vidare spel. Det blev en målrik tillställning där Erik Ullman kunde avgöra med en dryg minut kvar av matchen.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL