Adam Åhman flyttas upp till HV71 när Felix Sandström saknas. Foto: Bildbyrån

Felix Sandström var sjuk i den sista matchen mot Rögle och förväntas missa inledningen av kvartsfinalerna. Då flyttar HV71 upp Adam Åhman från Oskarshamn.

Adam Åhman har gjort succé i IK Oskarshamn under säsongen och vann målvaktsligan i HockeyAllsvenskan med sina 93,80 i räddningsprocent och 1,69 insläppta mål per match.

I avslutningen av kvalspelet mot AIK tvingades han dock att stå åt sidan då målvaktskollegan Christoffer Rifalk har storspelat. Nu kommer Åhman istället att få vakta båset i en SM-kvartsfinal.

Felix Sandström är sjuk och stod över torsdagens träning. Han kan vara tillbaka i träning i morgon men kommer inte vara aktuell för den första kvartsfinalen mot Färjestad.

”I BACKUP-SYFTE”

Därför flyttas alltså Adam Åhman, utlånad till Oskarshamn från HV71, upp för att täcka upp på målvaktssidan.
– Vi har ju rätt att göra det. Det är i backup-syfte. Han är ju den bästa vi har efter Jonas (Gunnarsson) och Felix, så det känns naturligt, säger HV-tränaren Stephan Lundh till Jönköpings-Posten.

Sandström missade även den sista matchen mot Rögle i åttondelsfinalen. Då var det Hugo Alenfelt som stod i båset men nu när det vankas kvartsfinaler så väljer man att ta det säkra före det osäkra med Åhman.

Oskarshamn inleder kvalserien mot Timrå på onsdag och det är oklart hur länge Åhman kommer att bli kvar i HV71.
– Vi får se, det beror lite på Felix. Men vi kan säga att han är här över helgen i alla fall.

HV71 inleder kvartsfinalen mot Färjestad under fredagskvällen med en match i Karlstad.