Daniel Öhrn.Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Det har varit mycket rykten om Daniel Öhrn den senaste tiden. Nu är det klart. Centern har presenterats av Västerås. 
– Daniel kommer att få en viktig roll hos oss nästa säsong, säger VIK:s sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Daniel Öhrn ryktades vara på gång till Timrå vilket förnekades. Senast ryktades han till Västerås vilket nu bekräftas av klubben. Centern presenteras nu av Västerås.
– Daniel är en spelare vi hade koll på redan inför den här säsongen. En solid center. Duktig tekare, bra över hela banan och kan göra mycket poäng, säger Patrik Zetterberg.
– Han har också en bra karaktär. Han vill framåt och ställer krav på sin omgivning. Passar perfekt in i det sättet vi jobbar på.

Daniel Öhrn kommer senast från Tingsryd. Där räddade han kvar klubben i HockeyAllsvenskan under förra året och blev även en av hjältarna när klubben säkrade kontraktet i slutet av årets säsong.
– Någonstans räknar jag ju med att det är några spelare vi inte får behålla. Därför känns det bra att ha klart med ett så starkt nyförvärv redan nu.
– Daniel kommer att få en viktig roll hos oss nästa säsong. Han håller redan nu hög klass på den här nivån och kan utvecklas ännu mer, säger sportchef Zetterberg.

”DET HÄR KÄNNS JÄTTEBRA”

Daniel Öhrn själv är nöjd över att det nu är klart var han ska spela nästa säsong. Detta betyder också att han lämnar ett av HockeyAllsvenskan bottenlag till en toppklubb.
– Det här känns jättebra. Har haft ett bra snack med (Thomas) Paananen och ”Zäta”. VIK är en klubb på väg framåt och rätt steg för mig att ta i min utveckling, säger Öhrn till Västerås hemsida och fortsätter:
– Jag känner att det finns en riktig ”Vi-känsla” i klubben som jag ser fram emot att få uppleva själv. Publiken känns väldigt stöttande och man märker hur mycket de brinner för VIK.

26-åringen kommer från sin bästa säsong i karriären där han stod för 31 poäng på 50 matcher. Det ledde till en andraplats i klubbens interna poängliga. Han har tidigare spelat i Timrå och i Sparta Sarpsborg i Norge.
– Jag är en hårt jobbande och ganska så kreativ center. Jag kommer att ge allt för laget och försöka bidra både offensivt och defensivt.

Daniel Öhrn har skrivit på ett kontrakt som gör att han blir kvar i Västerås i två säsonger, till år 2021.