Oliver Ekman-LarssonFoto: Bildbyrån

Oliver Ekman-Larsson gjorde Arizonas enda mål i 2-1-förlusten mot New Jersey efter straffar. En viktig poäng i slutspelsjakten – men också en förlorad poäng.

Arizona hade behövt vinna för att gå förbi Minnesota på den sista slutspelsplatsen. Straffförlusten mot avsågade New Jersey gör att Coyotes är ikapp Wild med sju matcher kvar, men de bedöms bakom då de har färre segrar efter ordinarie tid eller förlängning.

Oliver Ekman-Larsson drog som vanligt ett tungt lass. Han gav Arizona ledningen i matchen, bara 2:31 in i den första perioden. Det var lagkaptenens elfte mål för säsongen och det tredje på de sex senaste matcherna.

Devils kvitterade i slutet av den första perioden genom Drew Stafford och sen dröjde det till straffläggningen innan vi fick se mål igen. I den femte straffomgången avgjorde det forna storlöftet Pavel Zacha för New Jerseys del. Ett mål som kan bli mycket viktig för kampen om slutspelsplatserna. En kamp där Arizona, Minnesota och Colorado är de lag som just nu får bedömas som hetast.

PHILADELPHIA BORTRÄKNADE

I kvällens andra tidiga lördagsmatch vann New York Islanders med 4-2 mot Philadelphia och det gör att vi nog kan räkna bort Flyers från slutspelskampen. Josh Bailey blev stor hjälte med två mål i slutminuterna. I målet stoppade Robin Lehner 22 av 24 skott.

Robert Hägg registrerades för ett av Flyers två mål i den mycket tunga förlusten.