• Publicerat 25 mars, 2019
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Lucas ElvenesFoto: Bildbyrån

När Rikard Grönborg i dag presenterade sin landslagstrupp till matcherna mot Slovakien och Ungern fanns Lucas Elvenes med. Rögles 19-åriga forwardstalang gör därmed debut i Tre Kronor-tröjan.
– Jag är med för en anledning, och det är för att att jag gjort någonting bra, säger Elvenes till hokeysverige.se

Rögles säsong tog slut för en veckan sedan efter att HV71 vunnit åttondelsfinalen med 2-0 i matcher. Men istället för att börja fokusera på försäsongsträningen som drar igång om ett par veckor ska Elvenes nu visa upp sig i landslagsdressen.
– Jag fick reda på för några dagar sedan, det var Johan Garpenlöv (assisterande förbundskapten) som ringde. Det är något man drömt om hela livet, att spela med seniorlandslaget, säger Elvenes.

Elvenes har den här säsongen varit utlånad till Rögle från NHL-klubben Vegas Golden Knights. På 42 SHL-matcher stod ängelholmaren för tre mål och 17 assist. Han tog också en tröja till JVM i Vancouver och Victoria, men nu är det en nivå högre som gäller.
– Jag är med för en anledning, och det är för att att jag gjort någonting bra. Det är så jag tänker.

Vad tänkte du när landslagsledningen ringde?
– Det var såklart riktigt skoj. Jag blev lite chokad när han ringde. Men jag är värd chansen, det tycker jag.


Bristedt, Brithén och Zaar också landslagsuttagna. FOTO: Bildbyrån

EN AV FEM FRÅN SKÅNEKLUBBEN

Elvenes berättar att han trodde säsongen var över efter HV-matchen, men att han ser fram emot att snöra på sig skridskorna igen.
– Jag kommer åka dit och göra det bästa jag kan och så får vi se hur långt det räcker. Alla spelare som är med är superbra, säger Elvenes.

Förutom Elvenes är klubbkompisarna Leon Bristedt, Ted Brithén, Daniel Zaar och Linus Sandin också uttagna
– Det är superskoj, och skoj för klubben också att spelare här håller landslagsnivå. Det var såklart väldigt kul att höra när jag fick reda på det.

Du och Sandin har spelat ihop under säsongen och ni umgås väl en hel del utanför också?
– Han är ofta hemma hos oss, vi käkar en hel del och umgås mycket. Det är skoj att ha spelat med honom och att han också kom med.
– Vi skrev till varandra. Så många mål som han gjort så visste jag att han skulle komma med, så när jag fick reda på det skrev jag till honom, berättar Elvenes.


Elvenes jublar under JVM i Vancouver. Foto: Bildbyrån

Landskamperna mot Slovakien och Ungern spelas den 4-5- april. Sedan väntar ytterligare läger och landskamper innan truppen till VM i Bratislava i maj tas ut. Och även om det är långt dit är Elvenes åtminstone med i diskussionerna i och med den här landslagsplatsen.
– Så är det, man vet aldrig, avslutar han.