INTE UPPSAGD Anders Forsberg och Mats Lusth ger tydliga besked om vad som gäller med Moratränarens kontrakt.Foto: Bildbyrån

Med två dagar kvar till det att kvalspelet mot Leksand börjar så kom det uppgifter att Mats Lusth sägs upp från Mora. Detta förnekas dock nu av klubben själva.
– Vi är nöjda med det Mats har presterat. Hade vi inte varit det hade vi gjort förändringar tidigare, säger sportchef Anders Forsberg till klubbens hemsida.

Det råder förvirring kring Mats Lusths vara eller icke vara i Mora just nu. Tidigare under tisdagen kom det uppgifter från Aftonbladet att Mora säger upp Mats Lusth från sitt kontrakt.

Tidningen skrev att Lusths avtal bryts och att han hade ett kontrakt över nästa säsong men att en klausul öppnade för att båda parter kunde bryta kontraktet, vilket Mora skulle ha gjort.

”MEDIA HAR SKAPAT ‘EN STORM I ETT VATTENGLAS´”

Detta förnekas däremot av Mora själva som skriver följande på sin hemsida.
”Tidigare under eftermiddagen kom uppgifter i media om att klubben sagt upp Mats Lusth kontrakt precis innan stundande kval. Media har dock skapat en ‘storm i ett vattenglas´”

Sportchef Anders Forsberg utvecklar:
– Vi har haft ett sista datum i kontraktet för att bestämma om vi vill fortsätta med Mats även nästa säsong eller om vi inte vill göra det. Detta är en del i den utvärdering vi gör med alla ledare efter säsongens slut. Nu låg detta datum oturligt nog mitt i brinnande kval vilket gjorde att vi var tvungna att flytta fram datumet och på så sätt var vi tvungna att inte förlänga avtalet just nu.
– Vi kommer som sagt var att ha utvärderingen efter kvalet och Mats är i allra högsta grad fortfarande aktuell som tränare. Vi är nöjda med det Mats har presterat. Hade vi inte varit det hade vi gjort förändringar tidigare.

När Mats Lusth tog över Mora inför fjolårets kvalserie mot Leksand så skrev klubben ett tvåårigt kontrakt med tränaren. I praktiken var detta dock ett 1+1-kontrakt, där det andra året var ett optionsår.

Till Dalarnas Tidningar berättar Anders Forsberg mer om hur klubben tänker om Lusths framtid i klubben.
– När kontraktet skrevs så hade vi inte några tankar på att det skulle spelas kval, därför går det ut redan på torsdag så vi har varit tvungna att meddela Mats redan nu.
– Han kan mycket väl vara kvar nästa år men det kommer som sagt att behöva göras en utvärdering. Det finns inget missnöje från vår sida.

TYDLIGA BESKEDET OM ‘UPPSÄGNINGEN’: ”NEJ, FAN HELLER”

Mats Lusth är inne på samma spår som Forsberg och säger att inget beslut är taget om hans framtid.
– Nej, fan heller. Mora säger upp optionsåret i mitt 1+1-kontrakt och sen ska det omförhandlas, säger tränaren till Dalarnas Tidningar.

Lusth själv vet inte vad han ska säga om situationen.
– Jag vet inte vad jag känner, jag har inte hunnit fundera så mycket. Det är som det är. Det förändrar inte min inställning inför den uppgift vi har framför oss. Jag är professionell och kommer vilja vinna, det är inget konstigt.
– Men det är klart att jag vill stanna, så är det ju.

Mora kommer därmed inte att fatta något beslut om succétränarens framtid i klubben nu. Efter kvalspelet mot Leksand kommer det göras en utvärdering där det bestäms om det blir Mats Lusth som är tränare för klubben även nästa säsong.