Olle Alsing var en av planens giganter i Djurgårdens 6–3-seger över Skellefteå i går.Foto: Bildbyrån

En skada hade stoppat backen från spel i grundseriens avslutning, men sedan SM-slutspelet gick av stapeln har 22-åringen inte visat några prov på ringrostighet. I gårdagens 6­–3-seger mot Skellefteå var Olle Alsing en av planens giganter när stockholmarna kunde kvittera matchserien och ta tillbaka hemmaplansfördelen.
– Det är jätteviktigt att vi tar tillbaka hemmaplansfördelen. Att få spela hemma på ett fullsatt Hovet är det bästa som finns, säger Alsing till hockeysverige.se.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Olle Alsing vandrar runt i Skellefteå Kraft Arenas korridorer med ett leende från öra till öra. Men vem kan klandra honom egentligen, med tanke på den match som den 22-årige djurgårdsbacken precis avverkat?

Alsing satte knappt en skridsko fel under de lite mer än 16 minuterna han loggade i istid i den andra kvartsfinalmatchen mot Skellefteå. Backen var en av planens stora giganter när gästerna kunde besegra västerbottningarna med 6­–3 i deras egna hemmaborg.
– Det kändes bra därute. Det var väl några misstag som jag behöver jobba bort, men det är sådant som händer när man vill lira lite, säger Olle Alsing med ett skratt.
– Det var riktigt kul att lira och jag kände mig trygg i mitt spel. Det finns mycket positivt att ta med sig härifrån till onsdagens match.

SKÖT FÖRSTA SLUTSPELSMÅLET

Djurgården kunde vinna matchen, trots att man tappade en tvåmålsledning på mindre än tre minuter i den första perioden.
– Det är en riktigt bra match av oss ur ett offensivt perspektiv. Vi fick göra mycket mål, vilket var något vi behövde efter lördagsmatchen. Det är starkt av oss att komma tillbaka trots att de hämtar upp 0–2 till 2–2 och får ett litet överläge mentalt. Allt som allt en bra genomförd match där vi kanske tar lite för mycket utvisningar. Vi har saker som vi kan förbättra fortfarande men det var helt klart en godkänd insats.

I den tredje perioden såg Alsing till att punktera tillställningen när han lyckades raka in Dick Axelssons finurliga framspelning till 5­–3 bakom Gustaf Lindvall i Skellefteåmålet. Målet var 22-åringens första i slutspelssammanhang.
– Jag var inte riktigt beredd att få tillbaka pucken, men jag såg att det att var Dick som hade pucken så då får man se till att vara beredd på allt. Det var bara att sätta ner bladet och få träff på pucken. Den gled in lite långsamt, men den tog sig över mållinjen och det var ju bra, säger Alsing.

”DÅ KOMMER DET GÅ HUR BRA SOM HELST”

Alsing missade grundseriens avslutning på grund av en skada, men var tillbaka i Djurgårdens backbesättning lagom till när SM-slutspelet drog igång i lördags. Backen har inte visat prov på någon ringrostighet sedan återkomsten, utan menar själv att han nu är i ”slutspelsform”.
– Även om jag var skadad där i slutet av grundserien har jag kunnat hålla igång på andra sätt än att spela matcher, med träning i gymmet och så där. Jag känner mig inte alls ringrostig, utan känner mig i riktigt bra form. Skadan hämmar mig inte alls nu.

I och med gårdagens seger har Djurgården tagit tillbaka hemmaplansfördelen i matchserien mot Skellefteå. Det är något som Olle Alsing nu hoppas att stockholmarna kan dra nytta av i resterande delen av kvartsfinalserien.
– Det är jätteviktigt att vi tar tillbaka hemmaplansfördelen. Att få spela hemma på ett fullsatt Hovet är det bästa som finns. Sedan ska man komma ihåg att vi har vunnit alla matcher här uppe den här säsongen så vi har en bra känsla här också. Men det är klart att det är viktigt att studsa tillbaka och knipa en bortamatch direkt, menar Alsing.

I morgon fortsätter kvartsfinalserien på Hovet. Alsing vet vad som krävs av honom och sina lagkamrater för att man ska ta kommandot i matchserien.
– Det kommer att bli grymt drag, förväntar jag mig. Skellefteå kommer nog att försöka vrida tillbaka deras spel som de spelade i första matchen då de spelade jävligt tajt och kunde spela på sin ledning. Vi måste försöka spela som vi gjorde i dag (läs: i går) och våga spelat ut. Då kommer det att gå hur bra som helst.